Política

Creix el suport a la independència de Catalunya

Segons el baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió, el 45,4% dels catalans votaria a favor de la independència

Respecte les dades del juny els partidaris de la secessió s'han incrementat en 2,5 punts

L'enquesta d'intenció de vot conclou que CiU guanyaria les eleccions generals a Catalunya amb el 22,6% dels vots, ampliant la distància amb el PSC fins als 6,3 punts

El 45,4% dels catalans votaria a favor de la independència si se celebrés un referèndum, mentre que només el 24,7% es posicionaria en contra, segons el baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) fet públic aquest dimarts.

Els resultats l'estudi consoliden la tendència alcista dels partidaris de la secessió a Catalunya, incrementant en 2,5 punts els partidaris del ‘sí' respecte al baròmetre de juny.

Més suports suscita la reivindicació del concert econòmic per a Catalunya, que secunden amb més o menys fermesa 3 de cada 4 catalans: el 48,4% es mostra totalment a favor, i el 27,3% es mostra més aviat a favor, per només un 17,7% que la rebutja totalment o parcialment .

CiU guanyaria les generals

CiU guanyaria les eleccions generals a Catalunya amb el 22,6% dels vots, ampliant la distància amb el PSC fins als 6,3 punts.

Aquesta és una altra de les conclusions de l'últim baròmetre del CEO, que mostra un lleuger descens de la federació de 0,4 punts però un de superior en el cas dels socialistes, d'1,9 punts.

La segona força però, per davant del PSC, és el grup d'indecisos, amb un 17,7% dels vots (puja 3,7 punts).

Després de CiU i PSC, el següent partit és el PPC, amb un 10,5% (baixa un punt); ICV-EUiA, amb un 5,6% dels sufragis (0,3 menys), i ERC, amb un 5% (puja 1,8).

Així doncs, els republicans són els únics que pugen, trencant així una dinàmica de descens en les últimes enquestes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.