Política

Compromís crea el web ‘Desenxufa'ls' per treure de l'anonimat els “recomanats” de l'administració valenciana

Des de la coalició, estimen que 15.000 persones han accedit a treball públic “per ser amic o familiar”

Qualsevol persona pot omplir el formulari que hi ha al portal

La coalició Compromís –formada pel Bloc Nacionalista Valencià, Iniciativa del Poble Valencià i Els Verds-Esquerra Ecologista– ha presentat aquest divendres el web Desenxufa'ls, que permet denunciar casos de clientelisme a l'administració pública valenciana. El portaveu a les Corts, Enric Morera, i la portaveu adjunta Mònica Oltra han explicat en roda de premsa que l'objectiu és treure a la llum les 15.000 persones que estimen que han accedit a treball públic “no per mèrit o capacitat sinó per ser amic o familiar” d'alguna autoritat. Qualsevol persona pot emplenar el formulari amb les dades del “recomanat” i qui l'ha nomenat, informació que serà verificada abans de ser publicada al portal.

La primera persona inclosa ha estat el secretari de presidència de les Corts Valencianes, Ángel Mínguez, que darrerament ha destacat “per haver fet la gràcia amb el possible acomiadament d'Ana Pastor, una professional de reconegut prestigi a RTVE, després de les eleccions generals”, segons es llegeix al web Desenxufa'ls.

Enric Morera ha explicat que la campanya vol ser “un servei públic” per defensar “els bons funcionaris i empleats públics que fan un treball de grandíssima qualitat”, a diferència dels qui han accedit a la feina “per qüestions familiars, d'amistat o de pertinença a un partit”.

Mònica Oltra, per la seva banda, ha denunciat que “una xarxa com la que es dóna al País Valencià solament és possible sota la impunitat de la invisibilitat”. La portaveu ha afegit que l'objectiu del web és “traure'ls d'eixa invisibilitat”.

Els dirigents de la coalició han avançat que es publicaran els casos de totes les persones que reuneixin les condicions per ser considerades recomanades, fins i tot si pertanyen o estan relacionades amb Compromís. “En eixe cas es prendran mesures de desenxufisme'”, ha avançat Oltra

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.