Política

Barcelonès

El PP amenaça de tancar la televisió i la ràdio de Badalona

Per evitar-ho demana als partits de l'oposició que desbloquegin la renovació del consell d'administració

El govern de Badalona podria tancar la televisió i la ràdio locals públiques si no s'aprova un nou consell d'administració. El PP va assegurar que no és l'opció que desitjarien, però s'hi veurien abocats si l'oposició manté el bloqueig per renovar els consellers.

La junta general de Badalona Comunicació –l'empresa municipal que gestiona Televisió Badalona i Ràdio Ciutat de Badalona– havia d'aprovar ahir el nou consell d'administració, format per set membres: quatre del PP i un de la resta de forces, PSC, CiU i Iniciativa. Els nomenaments van rebre els vots del PP i CiU, insuficients per arribar als dos terços necessaris. “Si persisteixen amb la seva actitud de bloqueig poden provocar el tancament de l'empresa”, va sentenciar Maritxu Hervàs, regidora de govern. L'1 de gener entra en vigor el nou pla econòmic i financer que retalla el pressupost de Badalona Comunicació a la meitat. Una situació insostenible, segons el govern local, sense un nou consell d'administració que gestioni les retallades. “Si no es prenen decisions d'ajust general, la plantilla arribarà un moment que no podrà cobrar i no podrem pagar als proveïdors”, va explicar l'alcalde, Xavier Garcia Albiol, que va afegir: “Això és així i els ho diem amb duresa; l'única solució és aprovar el consell d'administració.” Però no ho va aconseguir. El PSC i Iniciativa no veuen bé la “desproporcionada” majoria del PP en el consell. Els ecosocialistes també reclamen un consell d'administració més professional i menys polític.

“No” a la moratòria

D'altra banda, tant el PSC, CiU com ICV-EUiA van tombar la intenció del PP d'aprovar una moratòria per impedir durant un any construir centres de culte a la ciutat. Els partits de l'oposició van retreure al batlle que el veritable objectiu de la seva proposta fos impedir l'obertura d'un oratori legalment sol·licitat per una comunitat musulmana del barri de la Pau. Albiol va reiterar que la moratòria “no va en contra de ningú”, però sí que va advertir: “Tenim el suport de la majoria de veïns.”

El debat de la televisió, “sessió secreta”

La junta general de Badalona Comunicació es va fer abans del ple. Com sempre es fa en aquests casos, amb els periodistes dins la sala. Ahir, que curiosament s'abordava el futur de la televisió i la ràdio municipals, es va prohibir gravar imatge i so del debat. Garcia Albiol va explicar el vet al·legant que la junta era fora del ple i no era oberta. Jordi Serra, del PSC, s'hi va referir irònicament com a “sessió secreta”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.