Política

El govern troba ara més factible obtenir crèdit per abonar tota la paga extra

Homs diu que els funcionaris podrien percebre el 20 per cent de la paga de Nadal, ajornada ‘sine die'

Ho atribueix a la injecció de líquid del BCE al sector financer

L'abonament de la paga de Nadal als empleats públics s'ha convertit en un autèntic serial. Ahir, en una nova giragonsa, Francesc Homs, portaveu del govern, va anunciar que estava negociant amb entitats financeres un crèdit extraordinari per relaxar les tensions de la tresoreria de la Generalitat i poder abonar aviat –“en unes hores o dies”– la totalitat de la retribució als seus treballadors. L'anunci, sense data de compliment ni majors concrecions, arriba després que el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, assegurés que els funcionaris només cobrarien el 80% de la paga (un abonament que l'executiu es va comprometre a fer efectiu avui) i el govern aprovés un decret llei ajornant sine die el cobrament de la quantitat pendent. La mesura va motivar l'avís dels sindicats, que portaran als tribunals la decisió i la retenció per avançat de l'IRPF del complement impagat. Homs va atribuir aquest sobrevingut optimisme sobre l'accés al crèdit a la decisió del Banc Central Europeu (BCE) de posar a disposició de les entitats financeres diners a baix interès.

Els sindicats, sense notícies

Els sindicats van assegurar ahir que la Generalitat no els havia convocat per anunciar-los l'imminent cobrament de la totalitat de la paga extra. Un extrem del qual esperaven confirmació en “qüestió d'hores”. L'escalada de tensió entre les organitzacions laborals i l'executiu no ha parat de créixer des que el govern donés per tancades unilateralment les negociacions sobre la retallada en la funció pública. El dia 18 de gener tornaran a sortir al carrer.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.