Política

EUA investiga un vídeo en què uns marines orinen sobre cadàvers talibans

Fons del Pentàgon consideren que les imatges, penjades a Youtube, són reals

La degradació de cadàvers es considerada un crim de guerra

  • VÍDEO: Vídeo penjat a Youtube que mostra uns marines orinant sobre uns cadàvers de suposats talibans

L'exercit nord-americà ha anunciat aquest dijous que està investigant un vídeo aparegut a internet en el qual es veu com aparentment quatre soldats uniformats orinen sobre els cadàvers de suposats talibans, possiblement a Afganistan.

Les explícites imatges, penjades a Youtube, han provocat una reacció en cadena a internet que ha obligat al Pentàgon i al Cos de Marines, al qual pertanyen els uniformes dels soldats que es mostren al vídeo, a reaccionar.

El vídeo mostra com un soldat grava a altres quatre que orinen sobre tres cadàvers ensangonats, presumiblement talibans, entre riures. Un d'ells arriba a dir “tingues un bon dia, amic”.

Segons la televisió CNN els funcionaris del Pentàgon encarregats del cas creuen que el vídeo és real i que els uniformes, les armes i els cascos que vesteixen els quatre soldats fan pensar que es tracta d'una unitat desplegada a Afganistan.

No és clar qui ha posat a internet aquest vídeo de 39 segons, ni quan va ser gravat.

Les autoritats esperen nomenar al més aviat possible un responsable de la investigació que mostra la degradació dels cadàvers, considerat un crim de guerra.

L'Exèrcit nord-americà ha intensificat els seus intents d'evitar aquest tipus d'imatges després que el 2004 es filtressin fotos de maltractament, abusos i tortura a reclusos de la presó nord-americana a l'Iraq d'Abu Ghraib.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.