Política

“Mirar cap a Girona està bé però les solucions estan a França”

Christian Bourquin, president del Llenguadoc-Rosselló, creu que esperar que el desenvolupament vingui de la Catalunya autònoma “és un error estratègic”

El president socialista de la regió Llenguadoc-Rosselló, el nord-català Christian Bourquin, ha atacat sense anomenar-lo Jean-Paul Paul Alduy i la seva política de desenvolupament de les relacions comercials i econòmiques amb la Catalunya autònoma, al capdavant de l'Aglomeració Perpinyà-Mediterrània. Per Bourquin “cal ser realista, i fer creure que el nostre futur està girant-se cap a Girona és enganyar la gent.” Per Bourquin -promotor, tanmateix, de l'Eurodistricte amb les comarques gironines i fins fa poc president de l'Euroregió- “les relacions amb Girona i Barcelona són importants, un plus, però estem dins la república francesa, amb una capital regional que és Montpeller i una capital nacional que és París”. Per ell qui pensi que Catalunya Nord pot tenir un futur “fora de les fronteres estatals, comet un error polític i estratègic”. Finalment, Bourquin creu que “Espanya ja té prou problemes, deixem-los tranquils i no els demanem que es cuidin de nosaltres”.

Bourquin s'ha declarat partidari de “reforçar la transferència d'un màxim de competències a les regions” tot i deixant clar que “l'estat-nació ha de guardar les prerrogatives régaliennes de la sobirania com la defensa, justícia o la diplomàcia”.

Balanç anual

Aquestes declaracions Bourquin les ha fet en la cerimònia anual dels “Voeux à la presse” on reuneix tota la premsa a inicis d'any per fer un balanç i presentar els projectes de l'any nou.

El president del Llenguadoc-Rosselló s'ha referit a l'èxit de l'operació del tren a 1 euro en la línia Perpinyà-Vilafranca del Conflent i ha anunciat que pensa ampliar el tren a 1 euro “als mil cinc-cents quilòmetres de vies de la regió, encara que la SNCF s'hi oposi”. Una altra operació que ha presentat com un èxit és la distribució gratuïta a tots els alumnes d'ordinadors als col·legis que depenen de l'administració regional. Ha assenyalat també “els 45 milions que la regió ha invertit en l'aeroport de Perpinyà” i els 23 milions que invertirà en el Museu Memorial del camp de Ribesaltes, així com la realització del Parc Natural Marí de la Costa Vermella.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.