Política

El cas Palau es remetrà al Tribunal de Comptes

La fiscalia anticorrupció demana al jutge que trameti l'últim informe policial a l'òrgan fiscalitzador

La fiscalia ha demanat al jutge del cas Palau que enviï al Tribunal de Comptes l'informe policial que indica que CDC hauria rebut donacions d'empreses adjudicatàries d'obra pública perquè investigui si hi va haver finançament irregular. L'informe assenyala que aquestes transaccions s'haurien fet a través de la Fundació Trias Fargas, actual Fundació Catdem, vinculada a Convergència.

Des de la fiscalia anticorrupció volen que el Tribunal de Comptes determini si aquests donatius incompleixen la llei de finançament de partits.

L'informe, elaborat per la brigada de blanqueig de capital de la Policía Nacional, conclou que Convergència es va finançar irregularment a través de la seva fundació afí amb donatius d'empreses adjudicatàries de la Generalitat. L'estudi cita explícitament Ferrovial però també altres “empreses de rellevància” en sectors com ara els de la construcció i els serveis. L'informe destapa un possible entramat de “blanqueig de capital” a l'entorn de la fundació convergent, que era la que rebia els donatius i la que els hauria desviat al partit amb “procediments d'enginyeria financera”.

ICV hi envia l'informe Crespo

ICV-EUiA enviarà al Tribunal de Comptes l'informe de la Sindicatura de Comptes del 2006, en el qual s'haurien detectat irregularitats en l'empresa pública Centres Mèdics Selva Maresme que gestionava l'exalcalde de Lloret i diputat de CiU, Xavier Crespo. L'estudi es va encarregar però no es va aprovar ni en el ple de la Sindicatura ni tampoc es va remetre al Parlament.

La portaveu dels ecosocialistes al Parlament, Dolors Camats, va explicar que remetran aquest estudi al Tribunal de Comptes perquè pugui prendre una decisió amb tota la informació. Camats va anunciar les intencions de la seva formació en el ple de la cambra catalana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.