Política

Rivera defensa que tots els espanyols han de ser consultats sobre les fronteres de l'Estat

El president de Ciutadans aposta perquè Catalunya “lideri el creixement a Espanya”

Critica Rajoy per menystenir la manifestació de l'11-S i generar més divisió

Albert Rivera, president de Ciutadans, creu que la independència no és la solució als problemes que té Catalunya. No obstant això, assegura que els referèndums “no ens han de fer por”. Ara bé, segons ha explicat en una entrevista a Els Matins de TV3, donat el cas, tots els espanyols haurien de ser consultats sobre les fronteres de l'Estat.

En aquest context, Rivera ha assegurat: “Jo no m'embolico amb cap bandera. Sóc català i sóc espanyol. Vull que Catalunya sigui la comunitat que lideri el creixement a Espanya”. Al seu entendre, “des de la diferència sempre es pot fer política però hi ha moltes qüestions en les què estem d'acord i en les quals podríem treballar per sortir endavant”. En aquesta línia, ha explicat que Catalunya té 48.000 milions de deute “i estem d'acord en què cal millorar el finançament autonòmic”.

Amb tot, Rivera també ha criticat l'actitud del PP arran de la manifestació de l'11 de setembre. “No m'ha agradat la reacció de Mariano Rajoy, que ha mirat cap un altre costat. No es pot menystenir la manifestació, el govern d'Espanya fa aigües i no necessitem més divisió. Hauria de treballar per unir tota aquesta part de la societat descontenta”, ha afirmat.

Per a Rivera, el model d'Estat ideal seria el federal, però un federalisme “simètric, sense privilegis per a ningú, amb autonomia i unió”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.