Política

Reding respon que les amenaces denunciades pels eurodiputats catalans són “assumptes interns”

La vicepresidenta de la Comissió Europea evita pronunciar-se sobre les declaracions de militars com el coronel Alamá

La vicepresidenta de la Comissió Europea i comissària Justícia, Vivianne Reding, ha respost aquest dimarts als eurodiputats catalans que les amenaces militars que denunciaven a la seva carta són “assumptes interns”. Reding tanca amb una curta resposta el debat iniciat arran de la carta que li van enviar els eurodiputats Ramon Tremosa (CiU), Raül Romeva (ICV), Maria Badia (PSC) i Ana Miranda (BNG en representació d'ERC), en què l'instaven a avaluar “els riscos reals d'una intervenció militar” espanyola a Catalunya i demanaven una acció preventiva europea si hi havia risc que el conflicte català no es resolgués de manera pacífica i democràtica.

Tremosa, Romeva, Badia i Miranda denunciaven en el seu escrit les “amenaces militars” i el “to que fan servir el PP i el govern espanyol” contra el debat independentista a Catalunya i recordaven que la legislació europea preveu suspendre el dret a vot d'un Estat si hi ha “un risc clar de violació greu i persistent dels valors comuns”.

Reding, però, no es mulla i en la seva resposta assegura que l'afer és de caire intern espanyol. “Estic segura que entendran que, d'acord amb els tractats en què es basa la UE, la Comissió Europea no fa comentaris sobre assumptes interns”, ha assegurat Reding.

La carta va provocar que l'eurodiputada socialista Maria Badia dimitís de la seva responsabilitat com a secretària general de la delegació del PSOE al Parlament Europeu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.