Política

Milers de manifestants a Castelló contra la llei Wert

La mobilització pels vuitanta anys de les Normes de Castelló esdevé un clam contra la proposta espanyola

Les entitats rebutgen els atacs al català

  • La pancarta que encapçalava, ahir, la manifestació J.S. / ACN.
  • VÍDEO: Vídeo de suport a la manifestació de Castelló.
  • VÍDEO: L'actor Toni Albà recomana acudir ala manifestació de Castelló.

Milers de persones es van manifestar ahir a la tarda a Castelló de la Plana en commemoració del vuitantè aniversari de les Normes de Castelló, que suposava el reconeixement de la unitat lingüística per part dels intel·lectuals valencians.

Sota el lema Que no et retallen la llengua. Pels drets socials i lingüístics, la mobilització es va convertir en un clam contra la llei orgànica de millora de la qualitat educativa (LOMQE) promoguda pel ministre d'Educació, José Ignacio Wert. Hi van participar més de 150 entitats en defensa de la llengua d'arreu dels Països Catalans.

Al final de la mobilització, es va llegir un manifest que posava com a exemple “la lliçó d'unitat” de les Normes de Castelló i es va fer una crida a revifar en un context “d'atacs a la llengua”. Va haver-hi diferents pronunciaments d'entitats en contra de la llei Wert, tots de rebuig. I el portaveu de Somescola.cat va avançar que la d'ahir era la primera de moltes accions unitàries de la comunitat lingüística catalana i que continuaran amb les concentracions que dimecres vinent es faran de manera simultània a les delegacions del govern espanyol a les principals capitals dels Països Catalans.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.