Política

Escàs suport a l'acte de l'extrema dreta contra l'alcalde de Burjassot

La concentració convocada pel GAV i que ha tingut el suport del PP no ha superat el centenar d'assistents

L'objectiu era protestar contra “un alcalde catalanista” i les “orgies catalanistes”

Un centenar de persones s'han concentrat aquest dimarts davant del consistori de Burjassot sota el lema “No volem un alcalde catalaniste a Burjassot”. La concentració, convocada pel Grup d'Acció Valencianista (GAV), ha comptat amb el suport del PP local així com de formacions de l'extrema dreta com España 2.000. L'alcalde de Burjassot, Jordi Sebastià (Compromís) ha lamentat el suport del PP a la convocatòria assenyalant que “ha mostrat la cara, s'ha situat amb aquesta gent i haurà de donar explicacions”. Sebastià, però, ha dit que donada la baixa assistència “estem vivint l'agonia del feixisme disfressat de blaverisme” i que “la gent té problemes molt més seriosos”.

Molest però tranquil

Sebastià considera que s'ha triat Burjassot per ser governada per una coalició d'esquerres, amb un alcalde de Compromís, i per la seua trajectòria periodística. Sobre l'alineació del PP amb aquesta concentració, Sebastià ha dit que “haurà de donar explicacions” i considera que els populars “estan desesperats i intenten revifar guerres de símbols ara que la política de grans esdeveniments els està passant factura”. En relació amb l'al·lusió directa de la concentració a la seua persona, Jordi Sebastià s'ha mostrat “tranquil” però “molest”. L'alcalde ha dit que troba el suport del poble, “tot i trobar al carrer gent que discrepe, però es conviu fantàsticament a Burjassot”. Això no obstant, Sebastià ha lamentat que actes com aquest puguen atemorir la gent que vulga assistir al ple amb normalitat.

Concerts proetarres

La concentració, convocada per la Plataforma valencianista de Burjassot (que no compta amb registre oficial) ha estat registrada a la delegació del govern espanyol pel GAV i comptava amb el suport d'España 2.000, Círcul Cívic Valencià, Renovació política, Valenciafreedom.com o Estudiantes por la Libertad i partits adherits com Unió Valenciana i el PP local, segons el cartell de la convocatòria. La convocatòria tenia per objecte protestar en contra de “l'alcalde catalaniste de Burjassot” i en contra de “les orgies catalanistes, la pujada d'impostos, els concerts proetarres, la gestió municipal deficient i la política cultural sectària del consistori”. A la concentració s'hi ha desplegat una gran senyera valenciana i s'han proferit crits en contra de l'alcalde de Burjassot i lemes blavers com “Som valencians, mai catalans”, “som i serem valencians” o “Llengua valenciana, mai catalana”.

No és la primera acció que España 2.000 i altres grups de l'extrema dreta han protagonitzat darrerament a Burjassot. Fa unes poques setmanes, l'estàtua de Vicent Andrés Estellés va aparéixer pintada de blau la mateixa setmana que el GAV va intentar boicotejar un acte en homenatge a Estellés al consistori. El president de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramon Ferrer, també va patir pintades de “traïdor” i “catalaniste” al seu domicili a València.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.