Política

política

La CUP acusa l'alcalde de Girona de “triomfalisme”

Considera “fora de lloc” el to optimista de Puigdemont en la xerrada per fer balanç de govern

Crítiques a les polítiques ambientals, socials i econòmiques

La CUP de Girona ha denunciat el “triomfalisme” que al seu entendre l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont (CiU), va mostrar en la conferència de dilluns per fer balanç dels seus dos anys de govern.

El portaveu de la formació, Jordi Navarro, va dir que Puigdemont “o bé no coneix la ciutat o bé està molt allunyat de la realitat”, i va considerar “fora de lloc” el to optimista de la xerrada de l'alcalde.

Navarro va denunciar els “passos enrere” que s'han fet en aquests dos anys pel que fa a les polítiques mediambientals, i l'agreujament dels desequilibris socials entre barris. Va qualificar, a més, de “catastròfica i caòtica” la situació al barri de Sant Narcís, per les obres del TAV, i va criticar “les concessions als lobbies turístics”. Un dels punts en què la CUP es manifesta més preocupada és en les polítiques per sortir de la crisi: “Les receptes que apliquen no donen solució [...] Calen mesures trencadores”, va dir Navarro.

Per la seva banda, la regidora de la formació, Anna Pujolràs, va denunciar la política d'aparador del govern de CiU. Va posar d'exemple el pla de polítiques de dones, perquè “no és d'obligat compliment” i perquè, a més, “algunes àrees ja han dit que no pensen fer-hi res”.

El regidor Carles Bonaventura (RCat) va demanar “més coherència” en la qüestió nacional: “El govern de Puigdemont aplica un independentisme de cap de setmana, ja que fa el joc a la monarquia espanyola i a la Fundació Príncep de Girona, i participa en les celebracions del 12 d'octubre.”

Pel que fa a la valoració de l'acció d'oposició, la Candidatura considera que ha pogut influir en el govern en algunes qüestions, com ara la participació ciutadana al ple i la creació del Consell de Gais i Lesbianes. Creu, també, que ha obligat els grups municipals a “pronunciar-se en temes que no els agraden”. Pel que fa als dos anys que queden de mandat, avança que pressionarà per potenciar la participació ciutadana, la transparència i la creació de polítiques econòmiques noves, i contra la injustícia social.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.