Política

Una entitat defensa en castellà la independència

Un vídeo penjat a internet dóna arguments a favor del sí als indecisos que se senten espanyols

“No tinc res en contra d'Espanya ni dels espanyols, sóc espanyol!”, diu un dels testimonis. “Però crec que no ens tracten com a iguals”, contesta una altra testimoni. L'associació Súmate, formada per catalans castellanoparlants, va presentar-se ahir públicament amb un vídeo penjat a internet per donar arguments, en espanyol, a favor del sí.

Els testimonis descriuen tot tipus de qüestions: que estimen d'Espanya, des de la mesquita de Còrdova fins a la selecció de futbol, i alhora de Catalunya, des de la Costa Brava fins a la cultura de l'esforç, però també subratllen els problemes que tenen com a ciutadans catalans. Uns dels arguments més repetits són els de caire econòmic, com ara la falta de beques, els problemes de l'educació o el deficient servei de rodalies. “Tot això passa perquè quan paguem els nostres impostos a Espanya és com si en comprar el pa et donessin la meitat del que has pagat”, diu un dels testimonis.

Dijous, la presentació pública

La nova plataforma política Súmate es constituirà dijous vinent al Centre Cultural de Bellvitge, a l'Hospitalet de Llobregat, en un acte públic amb el lema, en castellà, Juntos vamos a construir un nuevo país. Tot i que encara es desconeix qui integrarà aquesta nova entitat, ahir ja van acumular més de 4.000 seguidors al Twitter i quasi 2.000 al Facebook. Súmate està formada, segons asseguren en el seu manifest fundacional: “Per catalans de llengua i cultura castellanes o espanyoles, que per raons familiars hem mantingut el patrimoni sense renunciar a formar part activa de la comunitat nacional catalana.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.