Política

Les administracions no acusen CDC en el cas Millet

El Consorci del Palau demana 21 anys de presó per a l'exgestor de l'entitat

El Ministeri de Cultura, l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, representats en el Consorci del Palau de la Música, han presentat el seu escrit d'acusació al jutge que instrueix el cas de l'espoli, en el qual s'evita fer cap acusació contra CDC per la suposada trama de finançament irregular que hauria alimentat Fèlix Millet. En l'escrit d'acusació només es demana responsabilitat penal per a quatre persones: Fèlix Millet i Jordi Montull, per una banda, i Gemma Montull i Rosa Garicano, per l'altra.

El criteri de les administracions és atribuir el mateix grau de responsabilitat a Millet, Montull i la filla d'aquest, i per això demana per a tots tres 21 anys de presó. Per a Rosa Garicano la petició és només de catorze anys de presó.

En cap dels tres escrits que s'han presentat fins ara amb les conclusions de les diverses parts acusadores es demana presó per a algun dels membres de CDC, en contra del criteri de la fiscalia. A més del consorci, fins ara han presentat les seves conclusions la Fundació del Palau de la Música –amb una petició de presó de 81 anys per a Millet– i la Diputació de Barcelona, que demana 67 anys de presó per a l'expresident del Palau.

Pel que fa al consorci, l'acusació només es pot limitar a aquells diners que la trama de l'espoli va desviar provinents dels fons públics que les administracions aportaven al Palau. Com que la investigació del cas limita als fons provinents de la Fundació del Palau (diners privats) el possible desviament de diners a CDC, el consorci no acusa a ningú de la formació política, perquè en aquest cas no és part perjudicada; de fet, en el seu escrit de 90 pàgines no hi fa cap esment.

Pel que fa a l'actuació dels tres principals acusats, el consorci entén que tots tres es van lucrar. En el cas de Rosa Garicano l'acusació s'argumenta pel principi de comissió per omissió; és a dir, per l'alt càrrec que ocupava dins de l'organització del Palau de la Música és impossible que no estigués al corrent de les pràctiques delictives ordides per Millet i Montull.

En total, el consorci reclama una indemnització de 3,6 milions d'euros, dels quals encara en té 1,2 pendents de recuperar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.