Política

Centenars de persones es manifesten a favor de la independència a l'exterior del Fòrum euromediterrani

L'ANC de les Corts convoca la protesta per traslladar a la comunitat internacional el clam independentista

La protesta es desenvolupa sense incidents

Més de mig miler de persones han respost a la crida de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i s'han manifestat aquesta dimecres a la tarda a l'exterior del Palau de Pedralbes de Barcelona coincidint amb la celebració Fòrum Econòmic del Mediterrani Occidental.

La protesta, convocada per l'agrupació de l'ANC de Les Corts, ha volgut transmetre a la comunitat internacional el clam per la independència de Catalunya i el malestar perquè s'hagi vetat al president de la Generalitat intervenir a l'acte.

Centenars de persones han format un passadís ampli ple d'estelades, pancartes i alguna bandera europea a la porta de l'accés al recinte, a l'avinguda Diagonal, coincidint amb la cloenda de la sessió. Entre les pancartes destacaven les que deien Catalunya is not Spain. Independence; Adeu Espanya. Un nou camí ens espera; Catalunya next independent state in Europe, entre d'altres.

Els concentrats han cridat a favor de la independència i han cantat diverses vegades Els Segadors, amb més intensitat quan sortia del Palau algun membre de les diverses delegacions internacionals. També s'han escoltat consignes com “Ni Espanya ni França Països Catalans”.

La protesta s'ha mantingut sense incidents sota la protecció d'un doble passadís de Mossos d'Esquadra que deixava un espai ampli perquè els delegats internacionals que han participat en el Fòrum econòmic de la Mediterrània occidental abandonessin les instal·lacions un cop acabada la cimera.

El Fòrum ha finalitzat sense unes conclusions consensuades entre els delegats i la reunió s'ha tancat amb paraules a favor d'intensificar les relacions econòmiques i comercials entre els països de la ribera occidental de la Mediterrània.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.