Política

La recepta de Zapatero

L'expresident del govern espanyol convida Artur Mas a debatre la independència al Congrés

L'exlíder del PSOE anima el PP i Mas a asseure's a dialogar i cedir per arribar a un acord

“Vull sentirel president debatre amb totes les forces al Congrés”, diu des de Nova York

Dialogar, cedir i fer un debat al Congrés dels
Diputats sobre la independència de Catalunya. Aquests serien els ingredients de la recepta proposada per l'expresident del govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero, que va llançar ahir des de Nova York.

“Sempre m'he mostrat favorable al fet que hi hagi un debat al Congrés. Com a espanyol, com a ciutadà i com a demòcrata vull sentir [el president de la Generalitat] Artur Mas debatre amb totes les forces polítiques al Congrés. Per això hem lluitat tots per la democràcia. Els catalans i el conjunt dels espanyols volem, davant un tema tan seriós, que aquest debat es traslladi a la màxima representació de la
sobirania dels ciutadans.”

Un Zapatero relaxat i amistós amb la premsa feia aquesta petició a Mas des de la Gran Poma, després de participar ahir en un acte a les Nacions Unides sobre l'aliança de les civilitzacions. Després de defensar la inclusió social, la igualtat de gènere i els drets humans dels immigrants, l'expresident socialista va argumentar que davant el tema sobiranista català no hi ha d'haver separació sinó entesa, però que per això calen “moltes hores de parlar”.

“El que proposa el govern català no pot ser la sortida en cap cas, però tampoc podem estar sense fer res”, va dir Zapatero, consultat pel diari El Punt Avui. Zapatero opina que tot i que ara encara no ho veu “suficientment factible” hi haurà un “retrobament” entre el PP i el govern català: “S'ha de produir una entesa, un acord i que ambdues parts cedeixin.”

“No serà fàcil i costarà temps però crec que les dues parts han de parlar amb molta sinceritat i això només passa després d'haver xerrat durant moltes hores. I durant els dos últims anys s'hi han dedicat molt poques hores”, va afirmar l'exlíder socialista. “Des de l'experiència com a president del govern, puc dir que si els grans temes, els més difícils, van al parlament, sempre hi ha una millora, algunes respostes, alguna sortida o llum”, va afirmar Zapatero després de dir que “els catalans han de saber que la immensa majoria de ciutadans demòcrates d'aquest país (Estat espanyol) estimen Catalunya i senten Catalunya com a pròpia”. “A més –va afegir-hi–, necessitem Catalunya.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia