Política

El batlle de Perpinyà i CDC trenquen relacions

Malgrat els acords signats pel seu partit, la UMP,Jean Marc Pujol no inclourà candidats convergents a la seva llista

L'alcalde continua confiant amb el catalanistes d'Unitat Catalana i el seu nou president Brice Lafontaine

Felip Simón, nou responsable de CDC a Perpinyà, ha anunciat que cap candidat nord-català de Convergència Democràtica de Catalunya no figurarà a la llista de l'actual batlle Jean Marc Pujol, del partit conservador francès UMP, per les eleccions municipals a Perpinyà. Simon afirma que l'alcalde només els ha proposat “una presència simbòlica a la cua dels llocs amb possibilitats de resultar electes”. De res haurà servit la visita discreta que va fer a Perpinyà, fa unes setmanes, el conseller de Justícia de la Generalitat, Germà Gordó, per parlar amb el batlle d'aquest tema, a instàncies de la federació convergent nord-catalana,

En aquesta llista hi figurarà en bona posició, però, el candidat i president del partit catalanista Unitat Catalana, Brice Lafontaine. UC és un aliat històric de l'actual equip municipal, on el seu fundador Jaume Roure -que ara es retira de la política activa- ha estat elegit des dels anys 90 primer fent costat a Jean Paul Alduy i després a Jean Marc Pujol. Pujol havia fet declaracions a aquest diari on recolzava la política sobiranista d'Artur Mas.

La federació nord-catalana de CDC havia obtingut un regidor, Jordi Vera, en una aliança amb el partit socialista francès en les darreres eleccions municipals. L'octubre del 2012, però, va signar un acord amb la UMP per presentar candidats conjunts a les eleccions territorials a la Catalunya Nord. És aquest acord que, des de la secció perpinyanesa de CDC, es denuncia que el batlle de Perpinyà “no respecta”. Igualment Simon afirma que “el mètode polític del senyor Pujol és un concentrat de sectarisme i, per ell, Catalunya només és una imatge per servir-se'n en període electoral”.

CDC és present a Perpinyà i la Catalunya Nord des del 2006. Actualment té, segons fonts del partit, uns tres-cents militants, nou batlles i una vintena de càrrecs electes arreu de les comarques nord-catalanes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia