Política

El PP acusa els Trabucaires de Cardedeu d'assetjar un regidor

El partit denuncia que la colla es va presentar davant la casa del popular Jaume Gelada i va “simular un afusellament”

Els trabucaires neguen qualsevol intimidació i subratllen que la seva és una expressió festiva i pacífica

El PP de Cardedeu ha denunciat a la Policia Local que durant la festa major del municipi els trabucaires d'aquesta localitat del Vallès Oriental es van plantar davant de l'habitatge d'un dels seus regidors i van disparar diverses salves intimidatòries “simulant un afusellament”. La colla Trabucaires de Cardedeu ha negat haver assetjat el polític i ha volgut deixar clar que la seva és una activitat festiva i pacífica.

El partit conservador assegura que el passat 17 d'agost una quinzena de trabucaires es va presentar davant del domicili particular del regidor popular Jaume Gelada. Segons la versió del partit, van formar dues files i, mentre taral·lejaven l'himne del PP, una de les persones va cridar obrir foc i disparar a discreció. A més, els populars afirmen que la colla va disparar salves de pólvora a cada ordre “apuntant al domicili” del regidor, mentre aquest observava el que succeïa des del balcó de casa seva durant més d'un quart d'hora.

El president del PP a la província de Barcelona, Alberto Villagrasa, ha condemnat en un comunicat el que considera “assetjament i intimidació” al que es va sotmetre Gelada. Així mateix, ha considerat “absolutament rebutjable que s'utilitzi la violència i el vandalisme com a fórmula d'expressió”. El dirigent popular ha reclamat que s'actuï “amb contundència” per evitar que es tornin a produir fets com el de Cardedeu. També ha demanat als altres partits polítics que condemnin aquests fets i ha recordat que “molts regidors populars són increpats i sotmesos a tota classe d'injúries i greuges, sense que amb prou feines hi hagi una menció” per part d'altres formacions.

“Esclat de festa i pau”

Els Trabucaires de Cardedeu han aclarit en un comunicat que el dia dels fets van disparar diverses salves durant les “Despertades”, un acte que es fa per recordar que és l'últim dia de la Festa Major del municipi.

La colla recorda que les salves de trabucs es fan servir almenys dels del segle XVI per celebrar festivitats i subratlla que el seu objectiu és “recrear amb la màxima fidelitat” les partides carlines de trabucaires del segle XIX.

“L'ultim dia de festa major, com ja es va fer l'any passat, i aquest any amb la col·laboració de una altre colla convidada, es van fer mes de dos hores de “Despertades”, al llarg de la Vila, amb sortida i arribada a la plaça de l'Ajuntament. Gran part del temps, com es pot comprovar a les imatges, desfilarem i dispararem amb formació, com a part de la recreació històrica, que volem emular”, afirma la nota.

Per finalitzar, el comunicat cita l'Auca dels Trabucaires de Solsona per deixar clar que “el retrò de nostres armes esglaiant el personal, no es mai ressò de guerra, sinó esclat de festa i pau”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.