Política

Rajoy multa ACPV amb 45.000 per les emissions de Catalunya Ràdio al País Valencià

L'entitat comença demà un Verkami per a recollir els diners i pagar la nova sanció

Denuncia que es tracta d'un nou intent “d'ofegament” a instàncies del govern valencià

Acció Cultural del País Valencià denuncia que torna a partir un nou intent “d'ofegament econòmic”, ara per part del govern espanyol, i a instàncies del govern d'Alberto Fabra, ja que ha imposat a l'entitat una multa de 45.000 euros les emissions de Catalunya Ràdio.

Al gener el govern espanyol va informar ACPV que havia obert un expedient sancionador a l' entitat a instàncies del govern valencià per les emissions de Catalunya Ràdio al País Valencià. L'entitat, presidida per Joan Francesc Mira, es va veure “obligada” a tancar les emissions sota l'amenaça que si no ho feia la multa podia arribar a ser d'un milió d'euros. Després de vora un any de recursos i al·legacions, finalment el Ministeri d'Indústria els ha comunicat la resolució definitiva: una multa de 45.000 euros, que l'entitat haurà de fer efectiva per Nadal.

Segons fonts d'ACPV sembla que “al govern valencià el molesta el fet que Acció Cultural puga començar a estabilitzar-se després de la situació que hem patit i patim a causa de les dràstiques retallades d'ajudes i subvencions, i de superar censures i multes anteriors. I sembla també que el govern espanyol està disposat a assumir la deriva autoritària d'un Consell que perd base social i credibilitat mentre veu com augmenta constantment la llista d'imputats relacionats amb el partit que li dóna suport”.

En conseqüència, l'entitat assegura que s'ha vist obligada a preparar una campanya de micromecenatge en la plataforma Verkami, que s'activarà demà dimecres 12, i amb la qual es podrà connectar mitjançant la seua web www.acpv.cat, per a recollir els diners necessaris per a poder pagar la multa per Nadal i evitar l'embargament dels comptes de l'entitat.

Sentència no pràctica

Paral·lelament, hui s'ha fet pública una sentència del Tribunal Suprem que anul·la la multa anterior del govern valencià per les emissions de TV3. Sobre això, l'entitat assegura que la sentència no té conseqüències pràctiques. “Primer, perquè des del punt de vista econòmic ACPV ha de pagar 45.000 euros per Nadal, i no sabem per contra quan ens serà retornat l'import de la multa que el Suprem anul·la, ja que això depén del govern valencià, que no sabrem quan pagarà. I segon, perquè ACPV no pot reobrir les emissions, ja que el Govern valencià no podria multar-nos, però sí que ho podria fer l'espanyol”, expliquen des de l'entitat.

Per això, la seua prioritat és que funcione el Verkami “Cultura en acció!” i “superar el nou intent d'ofegament econòmic que impulsa un govern espanyol autoritari i tancat al diàleg i la llibertat d'expressió. I cal fer-ho perquè Acció Cultural puga desenvolupar el seu treball de promoció de la llengua i la cultura, i com a instrument per a la recuperació dels mitjans de comunicació en llengua pròpia i d'un projecte de País Valencià que podria començar a visualitzar-se el 25 d'abril de 2015”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia