Política

NECat i Moviment Catalunya ultimen la fusió en un nou partit

NECat i Moviment Catalunya van arribar ahir a un principi d'acord per fusionar-se en un únic partit i tenen previst fer pública l'entesa aquest divendres. El nou projecte polític es presentaria en societat a final de mes, segons van confirmar al vespre fonts coneixedores de les negociacions a Europa Press.

Les dues organitzacions han arribat al pacte després de mesos de negociacions, i un dels seus primers objectius serà començar a formar candidatures amb vista a les municipals del maig del 2015. NECat és una organització escindida del PSC i liderada per l'exconseller socialista Ernest Maragall, mentre que Moviment Catalunya aglutina crítics amb el PSC però que encara mantenen el carnet, com ara les diputades al Parlament Marina Geli i Núria Ventura, els exconsellers Antoni Castells i Montserrat Tura i la regidora a Girona Pia Bosch. Amb la fusió volen representar el “socialisme catalanista que pensa que la sobirania està en el poble de Catalunya” i que, segons la seva opinió, no se sent representat pel PSC.

Els negociadors de l'acord asseguren haver tancat un “programa molt ambiciós” i esperen poder sumar al nou partit altres col·lectius socialistes com ara Avancem i la plataforma Socialisme, Catalunya i Llibertat. Avancem va participar en les negociacions amb NECat i Moviment Catalunya, però va descartar la fusió, per ara, ja que considera que difícilment es pot confluir amb Moviment si molts dels seus membres mantenen la militància al PSC. Des de Moviment admeten que “no es pot militar en dos partits alhora”, per la qual cosa reconeixen que els que encara tenen carnet del PSC podrien deixar-lo aviat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia