Política

La jutgessa rebutja el recurs de la defensa a la imputació de Jordi Pujol

La magistrada manté l'interrogatori en considerar que no es pot “acceptar a cegues” la seva versió

L'expresident, la seva dona, Marta Ferrusola, i tres dels seus fills declaran dimarts que ve com a imputats per delictes contra la Hisenda Pública i blanqueig de capitals

La titular del Jutjat d'Instrucció número 31 de Barcelona que investiga els comptes no declarats de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha acordat mantenir el seu interrogatori com a imputat, previst per al dimarts que ve, 27 de gener.

La jutgessa ha rebutjat així el recurs presentat per la defensa que mostrava la disconformitat contra la imputació de Pujol, la seva dona, Marta Ferrusola, i tres dels seus fills per presumptes delictes contra la Hisenda Pública i blanqueig de capitals.

La magistrada entén que no es pot “acceptar a cegues” i sense més comprovació la versió que els fons procedeixen d'una herència familiar.

La jutgessa considera necessari que declarin per esclarir “l'import real” d'uns fons “ocults a l'estranger”, concretament en un banc d'Andorra. En part perquè, tal com manté la Fiscalia, no sembla que aquests diners “es corresponguin” amb les fonts “lícites” citades pels imputats.

En una altra interlocutòria, la magistrada desestima un altre recurs presentat per Iniciativa i Guanyem. Les dues formacions demanaven no haver de no compartir l'acusació popular amb el col·lectiu ultradretà Manos Limpias i sol·licitaven disposar de la seva pròia defensa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia