Política

Rajoy: “A Catalunya, hi ha molts més catalans que independentistes”

El president espanyol avisa l'independentisme que “no podrà enganyar la llei” amb unes plebiscitàries

Mariano Rajoy es mostra convençut que seran els ciutadans els qui frenaran el sobiranisme a les urnes

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha criticat de nou el president de la Generalitat, Artur Mas, perquè “és incomprensible anunciar un avançament electoral i continuar governant nou mesos més”. “Estem davant la constatació del fracàs absolut i davant un nou intent d'enganyar als ciutadans de Catalunya”, ha exclamat aquest diumenge en l'acte de clausura de la convenció nacional del PP a Madrid.

I és que, al seu entendre, els comicis del 27 de setembre són un “truc simple” que només responen a la lluita “absurda” per l'hegemonia sobiranista entre ERC i CiU. Mariano Rajoy ha avisat, en aquest sentit, que l'independentisme “no podrà enganyar la llei” amb unes eventuals eleccions plebiscitàries. I no ho farà, entre d'altres coses, perquè, en paraules del president espanyol: “A Catalunya, hi ha molts més catalans que independentistes”. “La majoria dels catalans que els independentistes han esborrat del seu projecte polític són els que diran amb força que estan farts de divisions i que els èxits col·lectius neixen de la unitat i no de la discòrdia perquè junts som millors i fem les coses millor”, ha etzibat.

Així doncs, el president espanyol ha garantit ple suport al PP de Catalunya en els propers mesos i s'ha mostrat convençut que seran els catalans els qui frenaran el sobiranisme a les urnes.

Segons Rajoy, “les eleccions autonòmiques són el que el seu nom indica: autonòmiques” i després dels comicis “el Parlament tindrà exactament les mateixes competències que avui”, i això “no depèn del resultat ni dels vots que obtingui un o altre”.

“El dia després de les eleccions el govern d'Espanya, almenys mentre jo sigui president, seguirà vetllant pel compliment i respecte a la llei que ens hem donat tots els espanyols”, ha advertit.

Resposta a Aznar: “No calen escarafalls”

Després de les indirectes que li va enviar el president d'honor del PP, José María Aznar, durant la inauguració de la convenció -on va demanar una “gran mobilització” contra l'independentisme i deixar clar que fer un pols a l'Estat té “conseqüències”- Rajoy ha afirmat aquest diumenge que per plantar cara al sobiranisme “no calen escarafalls”, sinó “només seriositat, responsabilitat i entrega”.

“A nosaltres se'ns entén tot: defensem la Constitució, la igualtat dels espanyols i que ningú els privi del dret a decidir què és el seu país. A això se li diu sobirania nacional”, ha dit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia