Política

Unió fixa la DUI i la UE com a línies vermelles

El secretari general d'UDC, Ramon Espadaler, va detallar ahir quines són les “línies vermelles” que el full de ruta del partit no pot traspassar. En una entrevista a Europa Press, va assenyalar que no són admissibles una declaració unilateral d'independència (DUI) ni la sortida de Catalunya de la Unió Europea. A més, considera que tota sortida ha de ser “democràtica”. Espadaler va assegurar que, després dels primers contactes que ha tingut amb persones de diferents sensibilitats dins del partit, hi ha elements transversals que poden ser un “denominador comú”.

Espadaler, que és l'encarregat d'elaborar la proposta que els militants votaran en la consulta del 14 de juny, va indicar que es tancarà un document prou “explícit, clar i nítid” perquè es fixi la posició de la formació, i no es planteja una adhesió o una competició amb el preacord del full de ruta subscrit per CDC, ERC i les entitats sobiranistes. El tret diferencial d'Unió, al seu criteri, és que ha de tenir “un component més de moderació des de la catalanitat”, sense “renúncies”.

Si la proposta que avali la militància no encaixa amb el programa de CDC i la federació nacionalista es trenca, segons Espadaler, “caldrà buscar altres alternatives”. No és això el que es busca, va aclarir, però tampoc es pretén “complaure” els convergents.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia