Política

L'ANC vol omplir la Meridiana per la Diada

La intenció és arribar fins al Parlament i que els manifestants portin el “mandat” del poble als polítics

El pròxim 11 de setembre serà el dia en què haurà començat la campanya electoral per al 27-S i l'Assemblea Nacional Catalana planteja una gran mobilització com la dels últims anys però amb molt més accent polític. L'escenari projectat, l'avinguda Meridiana de Barcelona, que l'ANC planteja omplir.

Fonts de l'ANC confirmaven a aquest diari que l'acte, que s'anunciarà en l'assemblea que se celebrarà demà a Lleida, tindrà un caràcter diferent, atesa la proximitat d'uns comicis als quals volen donar un caràcter plebiscitari. La idea és organitzar una gran manifestació o mobilització a la Meridiana, una de les artèries més llargues de Barcelona –fa 7,1 quilòmetres–, i acabar al parc de la Ciutadella i al Parlament per simbolitzar que el “poble porta el seu mandat als representants polítics”. Un mandat que implica iniciar tots els passos cap a la independència si el 27-S guanyen les forces sobiranistes. Un altre argument que ha fet decantar l'ANC per la Meridiana és que és un dels carrers amb millor visibilitat aèria i les imatges poden ser espectaculars. Amb aquesta via, també es reforça la idea de la transversalitat del procés, que no només discorre pels centres de les grans ciutats, sinó també pels barris i les àrees metropolitanes, on els partits i l'ANC centren els seus esforços per convèncer indecisos.

Les últimes setmanes l'entitat ha rebut unes 300 propostes sobre la mobilització que es podia fer i dijous, en una reunió extraordinària del secretariat, es va decidir que la millor opció era la Meridiana. També s'ha previst la possibilitat de fer una estrella amb deu puntes, que representarien els valors de la futura República Catalana, a la plaça de les Glòries, però hi ha moltes dificultats tècniques per tirar-ho endavant.

Mas, per una transició negociada amb l'Estat i la UE

El president de la Generalitat, Artur Mas, va assenyalar ahir en un article publicat al rotatiu alemany Frankfurter Allgemeine Zeitung que un “resultat favorable a la creació d'un estat català independent” en les eleccions del 27-S donaria força al nou govern que es constitueixi per seure a la taula de negociacions amb el govern de l'Estat i la resta de la Unió Europea per “completar” les estructures d'estat que ja s'estan gestant i “negociar el calendari i els termes de la constitució del nou estat europeu”.

En un escrit amb referències a les grans manifestacions sobiranistes dels últims tres anys –que va comparar, salvant les distàncies, al moviment que va fer caure el mur de Berlín–, va tornar a incidir en la voluntat que té una “majoria” de la població de Catalunya de votar sobre el seu futur. Aquesta qüestió, va recordar, hauria de permetre decidir si “es vol o no continuar formant part de l'Estat o si ha arribat el moment de constituir-se en estat independent i unir-se al concert de les nacions sobiranes en el marc de la UE”. No es va estar d'assegurar que “això no és res que ens hàgim inventat els catalans”, ja que “des del 2004 s'han incorporat tretze nous estats a la UE”.

x.pete

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia