Política

Junqueras: “Hem tingut, en tenim i tindrem discrepàncies amb CiU”

El president d'ERC defensa en una entrevista a El Punt Avui TV, que s'emetrà aquesta nit, que l'acord d'estabilitat no preveu que les dues formacions hagin de votar igual sempre

El líder republicà avisa que no votaran a favor de la privatització de la sanitat

“Hem tingut, en tenim i tindrem discrepàncies amb CiU”. Amb aquestes paraules, el president d'ERC, Oriol Junqueras, ha volgut donar per tancat l'episodi desencadenat dimecres passat per les queixes del president de la Generalitat, Artur Mas , per la falta de suport parlamentari dels republicans en algunes votacions.

En l'entrevista que El Punt Avui TV emetrà aquest dilluns a les 20.45 hores, el líder republicà defensa que el pacte d'estabilitat entre la seva formació i CiU no preveu anar plegats en totes les votacions. I és que, al seu parer, “que hi hagi més acords que en qualsevol altre parlament d'Europa” i dels què “hi ha hagut mai en totes les legislatures anteriors” del Parlament, “òbviament no vol dir que hi hagi alguns aspectes que no veiem igual”.

El líder republicà cita algunes de les qüestions en què els dos partits no han de coincidir necessàriament: les relacionades amb “els serveis públics, la justícia social o potser la lluita contra la corrupció”.

Tot i així, Junqueras destaca que d'“acords n'hi ha, n'hi ha molts i sobre qüestions molt importants”. “Nosaltres sempre hem dit que serem el soci més lleial del poble de Catalunya. I com que el poble de Catalunya el que vol, des del nostre punt de vista i per això li donarem l'oportunitat de demostrar-ho el 27 de setembre, és votar sobre la independència, aquest és el nostre compromís”, subratlla. “Més enllà d'això és ben legítim que sobre la política sanitària ho veiem diferent”, afegeix.

En aquest sentit, recorda que “l'acord d'estabilitat parlamentària en cap moment diu que haguem de votar a favor de la privatització de la sanitat”. “No ho diu enlloc i és evident que no ho farem. Perquè si tenim un sistema de salut pública que funciona, malgrat tot, el que no farem serà posar-lo en risc i canviar un sistema públic que funciona per un sistema privat que potser no funciona”, avisa Junqueras.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia