Política

El Govern frenarà el consorci sanitari de Lleida fins que hi hagi consens al territori

CiU i ERC acorden aturar de forma “immediata” un projecte que havia tensat les relacions entre els dos partits

Les dues formacions, juntament amb el PSC, PP i Ciutadans aproven diverses mocions al Parlament per paralitzar el projecte i que l'executiu de Mas entregui un informe amb les al·legacions rebudes

CiU i ERC han anunciat que han arribat a un acord per frenar de forma “immediata” el consorci sanitari de Lleida. La polèmica generada entorn a aquest projecte ha estat una de les desavinences que s'han fet evidents en les últimes setmanes i que han tensat les relacions entre els dos partits.

El ple del Parlament ha acordat amb el vot a favor de CiU, ERC, el PSC, PP i Ciutadans i l'abstenció d'ICV-EUiA i el vot en contra de la CUP que el Govern entregui un informe a la cambra catalana amb les al·legacions rebudes durant el període d'informació pública, que va cloure dissabte passat, i paralitzar la creació d'aquest organisme fins que hi hagi “un consens al territori que pugui avalar aquest projecte”.

La diputada d'ICV-EUiA Marta Ribas ha explicat que el seu grup no dóna suport a la mesura per “precaució” i perquè desconfia que darrere l'expressió d'“un consens al territori” pugui amagar-se una trampa, per la qual cosa ha reclamat que la decisió sobre el Consorci es prengui després de fer una consulta al territori.

Per la seva banda, Isabel Vallet (CUP) ha acusat els republicans de “fer-li el joc a CIU tornant a obrir un procés participatiu que va ser una farsa”, una decisió que ha atribuït al càlcul electoral i que, ha dit, contradiu les mocions contra el Consorci que alguns alcaldes d'ERC estan presentant.

D'altra banda, els vots d'ERC han evitat la reprovació del conseller de Salut, Boi Ruiz, per la seva gestió sanitària i “els reiterats incompliments dels mandats parlamentaris”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.