Política

Mas insta ERC a prioritzar pactes sobiranistes als municipis

Critica el “partidisme” de l'oposició amb el Consorci Sanitari de Lleida

Considera “fora mesura” l'operació policial i judicial del cas Innova i qüestiona l'estat de dret

El president de la Generalitat, Artur Mas, va instar ahir ERC a prioritzar els pactes sobiranistes als municipis després de les eleccions del 24-M. En una entrevista a La Xarxa, Mas va recordar que l'acord que va refermar el compromís d'estabilitat i la convocatòria de les plebiscitàries del 27-S amb els republicans incloïa no obstaculitzar el procés des de les institucions, tot i que també es respectava l'autonomia municipal. En la mateixa línia va advertir, a més, que els partits que “obstrueixin” l'anomenada transició nacional “és possible que en paguin el preu” al setembre.

Després de l'acord segellat amb ERC dijous per aparcar la creació del Consorci Sanitari de Lleida mentre no hi hagi consens al territori, Mas va carregar contra el “partidisme” amb què ha actuat l'oposició a la cambra catalana amb aquest projecte. Mas va lamentar, sense arribar a precisar si es referia a ERC, que hi ha hagut partits que s'han guiat per una “política de baix nivell” afegint-se al “soroll” que feien altres forces polítiques per la proximitat de les eleccions municipals. Mas va insistir, però, que la creació del consorci està emparada per una llei aprovada quan governava el tripartit, i va rebutjar que impliqui cap privatització de la gestió sanitària. “És rotundament fals”, va etzibar, i va reiterar que ho defensen els que hi juguen “des d'un punt de vista partidista”.

El president de la Generalitat també va qualificar de “fora mesura” l'actuació policial i judicial generada amb el cas Innova, que va portar, entre altres repercussions, a la detenció de la primera tinent d'alcalde de Reus, Teresa Gomis, de CiU. Mas va denunciar que Gomis va saber que seria detinguda perquè un diari ho va publicar. “No es un estat de dret”, va denunciar. També va qualificar d'“intoxicació” les informacions publicades per El Mundo sobre l'increment de facturació d'empreses on treballen familiars seus. Segons Mas, són “calumnies” i “mitges veritats” que afloren perquè no poden implicar-lo en cap cas de corrupció per intentar frenar el procés. De fet, va remarcar que a Madrid “tot va junt”, des de les actuacions policials fins a les informacions publicades en alguns mitjans, i va afegir-hi que tant a ell com a Xavier Trias se'ls intenta combatre “amb totes les de fora de la llei”.

LA FRASE

Cal intentar crear majories perquè els ajuntaments vagin a favor del procés
Artur Mas
PRESIDENT DE LA GENERALITAT

CiU s'acomiada del Majestic

CiU no celebrarà la nit electoral del 24-M a l'hotel Majestic, un dels grans símbols del pujolisme, que va donar nom al pacte de l'expresident de la Generalitat amb José María Aznar el 1996. La federació nacionalista intenta llançar el missatge que ha entrat en “una etapa diferent”. Afronta la campanya electoral amb un marcat to municipalista i evitarà els actes de gran format. Els responsables del dispositiu, Lluís Corominas i Ramon Espadaler, no van revelar en quin espai alternatiu faran l'acte. La decisió arriba després que CDC hagi venut, també, la seva seu nacional, al carrer Còrsega, com un pas més del seu procés de refundació, que culminarà en un congrés a l'hivern. CiU aspira a guanyar les eleccions, com el 2011, en vots i regidors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia