Política

La Junta Electoral ordena que es retiri l'estelada d'edificis públics

La Junta Electoral Central ha ordenat la retirada de totes les estelades que onegin en edificis públics mentre duri la campanya del 24-M. La resolució és fruit de la denúncia presentada per Societat Civil Catalana (SCC), que basant-se en l'article 103 de la Constitució considerava que la presència de la bandera independentista era “incompatible amb l'obligatorietat de neutralitat dels poders públics”. Així ho ha entès també la junta en un acord que es traslladarà a les juntes territorials i a les de zona perquè transmetin i facin efectiva l'ordre de retirar les estelades o qualsevol símbol que es pugui considerar “partidista”.

SCC va enfocar la denúncia en 323 municipis que, segons els denunciants, tenien penjada la bandera en escoles i biblioteques que el 24-M seran col·legi electoral, i en façanes i balcons dels ajuntaments governats per CiU, ERC i la CUP.

La decisió de la junta va provocar una campanya a les xarxes sota el lema Cap balcó sense estelada. L'AMI però va instar els ajuntaments, que siguin seus electorals, a retirar l'estelada, tot i que va alertar que després del 24-M les banderes tornaran.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia