Política

Rajoy acusa Mas de posar en tensió permanent Catalunya

El president espanyol censura els partits “nascuts en una tertúlia o en un plató”

Assistents al míting agredeixen a cops de pal de bandera un activista en suport dels afectats per les preferents

Artur Mas genera inestabilitat, convoca eleccions cada quart d'hora i sotmet Catalunya a una tensió permanent, segons va arengar ahir el president espanyol, Mariano Rajoy, els 1.600 assistents –segons l'organització– al míting central del PP a Barcelona, al pavelló de la Nova Icària. “Governar no és trencar les regles del joc ni tenir sotmès un país a una tensió continuada”, va exclamar Rajoy, que va titllar Mas de “deslleial”, “trasnochado” i “doctrinari” propi de la seva etapa universitària.

El mandatari espanyol, que acompanyava un Alberto Fernández Díaz, candidat a Barcelona, en davallada a les enquestes, va voler alliçonar el president català, a qui va instar a adonar-se del món en què viu, un món que “va en contra dels qui volen crear fronteres”. En l'univers de Rajoy, en canvi, hi ha ocupació i creixement: “Ningú parla del rescat avui a Espanya, ni de recessió, ni d'augment de l'atur. Perquè és història i ja està feliçment superat.”

Entre crits de “presidente!”, el líder popular va adreçar dards també cap als partits “nascuts en una tertúlia o en un plató de televisió”. “El PP té una mica més d'un quart d'hora” d'existència, va ironitzar, en referència a Ciutadans, que algunes enquestes situen davant del PP a l'Ajuntament de Barcelona, i a Podem, a qui Fernández Díaz ha vinculat amb la tensió que viu la campanya electoral.

Justament, la crispació s'ha instal·lat de manera definitiva a les portes de les eleccions: ahir van tornar les agressions. En aquest cas, en ple míting de Rajoy. Un membre de la plataforma de suport als afectats per les preferents Adicae va ser colpejat per alguns assistents després de llançar fulletons en defensa de les víctimes del frau de Fórum i Afinsa. El jove va rebre cops amb pals de banderes espanyoles i del PP, i fins i tot un avi el va pegar amb un bastó. “M'esteu agredint!”, constatava mentre el conduïen cap a fora amb una companya. Per moments, era difícil distingir qui feia l'escarni a qui. Activistes de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) que també s'havien colat al míting van ser igualment expulsats entre empentes i de mala manera. “Tranquils, hi estic acostumat”, va recollir Rajoy per reconduir el discurs. La PAH ja li havia fet un escarni silenciós a la tarda.

LES FRASES

Alguns s'han preocupat de convocar referèndums i culpar de tot els altres, com si ells no haguessin governat
Governar no és trencar les regles del joc ni tenir sotmès un país a una tensió continuada
Mariano Rajoy
President del Govern espanyol
Ada Colau i Pablo Iglesias han substituït la vella lluita de classes comunista per l'odi social
Alberto Fernández Díaz
Alcaldable del PP a Barcelona
C's no ens enganya. Aquests que van de nous van dir a Rajoy que anés al rescat, com va fer Mas
Alícia Sánchez-Camacho
Presidenta del PP a Catalunya

Fernández Díaz: “Artur Mas roba a Barcelona”

Parafrasejant aquell lema de Solidaritat que tant va deplorar el PP, Espanya ens roba, Alberto Fernández Díaz va acusar Artur Mas de robar a Barcelona. El candidat barceloní del PP va criticar que la Generalitat no pagui el que deu a l'Ajuntament i va assegurar que el govern català tracta la ciutat com una pedania. Fernández Díaz no va estalviar atacs a Ada Colau i Pablo Iglesias, a qui va atribuir haver substituït “la vella lluita de classes comunista per l'odi social”, i es va fer creus que Xavier Trias hagi expressat predisposició a arribar-hi a acords.

El dossier de color taronja el va obrir la líder del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, que va trobar el lligam entre Albert Rivera i Mas: “Aquests que van de nous van dir a Rajoy que anés al rescat, com va fer Mas.” “Ens diuen que Ciutadans són la regeneració, però Rivera no posa la mà a foc per tots els seus candidats. Jo sí que la hi poso pels del PP! No m'estranya que no creguin en ells mateixos, perquè Ciutadans és una macedònia, és un puzle”, va etzibar.

Els assistents van xiular el nom de Pedro Sánchez, líder del PSOE. “No us poseu nerviosos, que no en parlaré precisament bé”, va calmar Sánchez-Camacho. Dit i fet: “El partit socialista ha votat a favor del referèndum. Sánchez no governarà mai perquè és el passat, és l'atur i perquè a Catalunya no defensa Espanya”. Segons la dirigent popular, el PP és l'únic que ha defensat a Catalunya el castellà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el darrer article gratuït dels 5 d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia