Política

Noves delegacions catalanes al Vaticà, el Marroc i Portugal

Homs anuncia que el govern donarà llum verd al projecte la setmana vinent

La de Roma ja està a punt per funcionar

La Generalitat obrirà tres delegacions a l'exterior: al Marroc, a Ciutat del Vaticà i a Portugal. L'anunci el
va fer ahir el conseller de
la Presidència, Francesc Homs, en la cloenda de la mostra catalana Expo in città de l'Expo Milà 2015, des d'on va avançar que la setmana que ve el govern aprovarà les noves oficines. Segons Homs, es tracta de tres estats que tenen un pes simbòlic i també polític molt rellevant. “Es tracta d'obrir un espai de relació econòmica i, òbviament, un espai de relació humana amb aquests països”, va dir. A més, va ressaltar que això suposa un “salt qualitatiu per anar situant Catalunya al món, d'anar-nos projectant, tot i ser un país petit”.

El conseller va situar
la importància d'obrir aquestes delegacions en el fet que avui la comunitat de l'exterior més nombrosa present a Catalunya procedeix del Marroc i que, amb Portugal, s'hi comparteix una relació econòmica i cultural “molt viva”. Juntament amb l'aprovació del govern d'aquestes delegacions, la setmana que ve també es posarà en marxa la delegació de Roma, que ja es va aprovar juntament amb la de Viena.

Les expectatives del govern de la Generalitat de Catalunya topen directament amb les actuacions del govern de l'Estat espanyol, que ja ha amenaçat diversos cops de presentar recurs al Tribunal Constitucional contra les noves delegacions. Sobre això, Homs va assegurar que Catalunya no deixarà de ser present al món encara que el govern espanyol cregui que “a base d'impugnar coses es pot arribar a pensar que impedirà el fet de projectar-se cap enfora”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia