Economia

Catalunya, la comunitat on creix més el deute durant el tercer trimestre

S'incrementa fins als 39.268 milions d'euros, quantitat que representa el 29,05%

El deute públic estatal puja un 14,89% de juliol a setembre, el 66% del PIB , i torna a superar en sis dècimes el límit establert per la UE

El deute de les administracions públiques de l'Estat ha crescut un 14,89% en un any, fins els 706.340 milions acumulats al tancament del tercer trimestre del 2011, que equival al 66% del producte interior brut (PIB), segons les dades actualitzades aquest divendres pel Banc d'Espanya.

D'aquesta manera, el deute públic espanyol superar en sis dècimes, igual que en el trimestre anterior, el límit establert pel pacte d'estabilitat i creixement de la Unió Europea, que és del 60% del PIB.

El deute de les comunitats autònomes ha augmentat un 22% el tercer trimestre del 2011, fins a enregistrar 135.151 milions d'euros (el 12,6% del PIB), la xifra més alta de tota la sèrie històrica, segons dades del Banc d'Espanya.

Les dades mostren que des de l'any 1995, l'endeutament de les autonomies no ha parat de créixer, assolint en cada exercici rècords històrics, a pesar del compromís d'estabilitat pressupostària adquirit els últims anys.

La comunitat autònoma amb més volum de deute entre el juliol i el setembre ha estat novament Catalunya, amb 39.268 milions d'euros, quantitat que representa el 29,05% del total del deute acumulat en el conjunt de les comunitats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.