Economia

Laboral

Fam de justícia a peu de carrer

Tres extreballadors de Comroc 2006 fa tres setmanes que són al carrer sense menjar per denunciar la seva situació

L'empresa ignora les sentències judicials favorables als afectats i no els paga el que els deu

Més dèbils físicament que quan van començar, però amb ànims per seguir fins al final amb la seva reivindicació. Així és com es troben Alexandru Aroncutean i els seus germans Nicolae i Viorel, que avui fa tres setmanes que van començar una vaga de fam i que estan acampats davant Comroc 2006, l'empresa de Badalona en què havien treballat des del 2007 com a instal·ladors de cable en obres de grans infraestructures. La setmana passada se'ls va afegir un altre extreballador, romanès com ells, Titus Georghe Petrean. Tot i les dues sentències judicials que els són favorables, l'empresa no els paga les indemnitzacions i els sous que els deu.

Alexandru qualifica la decisió de fer vaga de fam de “mesura desesperada”, que van prendre quan el propietari del pis on viuen les tres famílies els va amenaçar amb el desnonament si no feien efectius els deu mesos que deuen del lloguer. Les tres famílies –sis adults i dos nens– compartien pis després que dos dels germans perdessin el seu habitatge per no poder fer front al lloguer. “Abans de trobar-nos amb les dones i els fills dormint al ras vam decidir plantar-nos aquí amb un cartell lligat al coll i començar una vaga de fam indefinida”, expliquen. El seu gest es va trobar, en poques hores, amb la resposta solidària de diversos col·lectius de badalonins i veïns a títol individual que els donen suport i que han engegat una campanya per recollir diners per poder pagar les taxes judicials per continuar el procés i s'ocupen que les seves famílies tinguin cobertes les necessitats bàsiques. A més, una desena de persones van fer amb ells una vaga de fam de 24 hores.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.