Economia

turisme

Protesta dels locals d'oci nocturn de Girona per l'horari de les terrasses

Tancaran els llums durant deu minuts demà poc abans de mitjanit

Si es manté la nova normativa, creuen que hi haurà acomiadaments de treballadors

Els bars i locals d'oci nocturn de la ciutat de Girona protestaran demà contra els nous horaris de tancament de les terrasses imposats pel consistori gironí. Els establiments tenen previst aturar l'activitat dels locals demà a les 23.50 h durant deu minuts. Durant aquests minuts tancaran els llums dels establiments i el personal es concentrarà a fora dels locals.

La Fecasarm, l'associació de bars, bars musicals, sales de festa i discoteques de Girona, i l'associació de bars, restaurants i oci del Barri Vell de Girona pretenen amb aquesta protesta “posar de manifest la importància de les terrasses i la vida que aporten a la ciutat durant la nit”.

Els empresaris afirmen que bona part del personal que tenen contractat “depèn” de la facturació obtinguda a les terrasses. Creuen que els nous horaris, que consideren “insuficients”, poden provocar que “s'hagi d'acomiadar molta part de la plantilla.”

Aquestes mesures, diuen, afectarien no només cambrers sinó també ajudants de cuina, rentaplats, etc. Asseguren que si no prenguessin aquestes mesures alguns locals es podrien veure abocats al tancament.

El cap de setmana passat va ser el primer en què regia el nou horari, que estableix una hora de tancament de les terrasses depenent de les molèsties que l'activitat dels locals pot provocar als veïns.

Al llarg del cap de setmana, es van aixecar actes a cinc establiments del Barri Vell per incompliment de la normativa. Al barri, segons la zona, unes terrasses han de tancar com a molt tard a mitjanit i d'altres a la una de la matinada.

A principi de juny, el sector de l'oci nocturn de la ciutat comptava que els horaris nous poden suposar unes pèrdues de fins a un milió d'euros.

LA XIFRA

1
milió
d'euros compta el sector de l'oci nocturn que pot perdre si es manté la restricció d'horaris actual.

LA DATA

20.06.13
Es farà
la protesta. Serà poc abans de mitjanit, per evidenciar “la vida que aporten” les terrasses a la ciutat.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.