Economia

CCOO i la UGT preparen una megamobilització pel novembre

Els sindicats busquen un consens social ampli per convocar una vaga general de gran dimensió

El govern espanyol manté les dues pagues però congela el sou dels funcionaris el 2014

Els secretaris generals de CCOO, Joan Carles Gallego, i de la UGT, Josep M. Àlvarez, van anunciar ahir una gran mobilització social que tindrà lloc al novembre. Tot i que encara no s'ha comunicat el dia ni la forma de la protesta, fonts dels mateixos sindicats van confirmar que s'està buscant el màxim suport social i ciutadà per organitzar una vaga general de grans proporcions.

De moment, els dos líders sindicals ja han augurat una “tardor calenta”, plena de protestes sectorials, que arrencaran el 7 d'octubre amb la jornada mundial pel treball digne, organitzada per la Confederació Sindical Internacional, i que continuaran el 21 d'octubre, amb una protesta en defensa dels drets sexuals i reproductius de les dones. A aquestes dues s'afegiran altres protestes sectorials.

La megamobilització del novembre vol visualitzar el rebuig a les polítiques de retallades en els serveis públics, la destrucció d'ocupació, l'augment de la pobresa i de la desigualtat social i, a més, fer pressió per evitar que la reforma de les pensions tiri endavant. “Si s'aprova, la reforma afectarà no només els pensionistes futurs, també els actuals”, va advertir Àlvarez. En aquest sentit, Gallego va destacar que la reforma de les pensions provocarà una pèrdua en la revaloració anual d'entre un 14% i un 28% en una renda mitjana de 887 euros.

D'altra banda, el govern popular va anunciar ahir que el salari dels treballadors del sector públic es congelarà el 2014, per quart any consecutiu, tot i que es mantindran les dues pagues extres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.