Economia

EMPRESA

Portamu porta a casa plats elaborats per restaurants

Actualment treballen amb set restaurants, però preveuen ampliar el ventall d'oferta

Es poden triar plats de diferents establiments en la mateixa comanda i triar la data i l'hora d'entrega

Portamu és una empresa que distribueix a domicili els plats elaborats per diversos restaurants de Girona i Salt. L'empresa es va crear oficialment el 8 de maig passat per iniciativa de tres joves emprenedors, Enric Garcia, Txema Rodríguez i Kenneth Soler-Serrano, que van veure l'oportunitat de negoci en el fet de distribuir a domicili els plats de diferents restaurants. En aquests moments Portamu –segons els creadors el nom de l'empresa es pronuncia “porta-m'ho”– disposa de tota mena de plats de set restaurants de la ciutat: Draps, Aldolini, La Vedette, Sushimore, Maguey, Sushi Bar i Nou Restaurant, que fins ara no repartien a domicili.

La idea de Portamu és que els plats s'encarreguin a través de la seva pàgina web, però també donen l'opció de trucar per telèfon. El funcionament de Portamu és ben senzill: el client entra a la seva pàgina web (www.portamu.com), tria els plats i les begudes que més li agraden –es poden demanar plats de diferents restaurants en la mateixa comanda– i indica el dia i l'hora en què ho vol rebre a casa. Les franges d'entrega són limitades i pot ser que l'hora que es desitgi no estigui disponible per dos motius: “O bé perquè el restaurant no serveix comandes en aquella hora (cuina tancada o restaurant tancat aquell dia) o perquè tots els repartidors estan ocupats”. És per això que Portamu recomana fer les comandes amb antelació per poder triar l'hora. També hi ha la possibilitat d'anar a recollit els plats directament als restaurants i, en aquest cas, les despeses d'enviament ja no es carreguen a la comanda.

Les fotografies dels plats són reals i en cada plat s'hi ha afegit informació sobre els al·lergens (llet, ous i fruits secs) així com si son aptes per a celíacs i vegetarians.

El pagament es pot fer amb targeta de crèdit a la mateixa pàgina web o en metàl·lic en rebre la comanda. “En aquest moment treballem amb set restaurants diferents que ens permeten oferir una gran varietat de plats, des de cuina mexicana i japonesa, fins a francesa, italiana, mediterrània i d'autor”, va explicar Enric Garcia. La previsió és, segons Garcia, que de mica en mica es vagin activant més restaurants de Girona i Salt, sense descartar arribar amb el temps a Vilablareix i Sarrià. “Hem d'estudiar anar més lluny, perquè, ara per ara, no podem garantir la qualitat del producte”, va afirmar. Garcia hi va afegir que el que ofereixen amb Portamu és poder gaudir dels plats “del restaurant preferit o descobrir-ne de nous, sense haver de sortir de casa”.

Els preus dels plats “són exactament els mateixos de les cartes dels restaurats”, als quals s'hi ha de sumar una despesa d'enviament de 4,90 euros si es trien plats d'un sol restaurants, o de 7,35 euros en cas de demanar plats de dos restaurants diferents en la mateixa comanda.

LES FRASES

Tenim plats de cuina mexicana i japonesa, i també francesa, italiana, mediterrània i d'autor
Enric Garcia
CREADOR DE PORTAMU
El que oferim és poder gaudir dels plats del restaurant preferit sense haver de sortir de casa
Txema Rodríguez
CREADOR DE PORTAMU
En cada plat s'hi afegeix informació sobre els al·lergens, així com si són aptes per a celíacs
Kenneth Soler-Serrano
CREADOR DE PORTAMU
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia