Economia

Saló

Innovació comercial

Consum ràpid, a toc de teclat

El sector del comerç electrònic espera facturar aquest any 15.000 milions a tot l'Estat

Una actualització constant de la tecnologia proporciona alternatives àgils i eficients per desenvolupar aquest tipus de negoci

Finançar les compres per internet ja no implicarà aturar el seguit de clics per omplir algun intricat formulari. També la majoria de suports físics per processar i emmagatzemar informació estan quedant obsolets. Això només són exemples de com el nou comerç electrònic, una activitat que ha costat d'engegar al nostre país però que ara té un pes important, es va adaptant a l'actualització constant de les necessitats i exigències d'empreses i consumidors. Així és com s'ha posat de manifest en el saló E-show que es va celebrar a Barcelona la setmana passada. És un dels esdeveniments de referència del sector que ha arribat a la desena edició buscant respostes a les preguntes que van sorgint al voltant d'aquest concepte de negoci. El saló ha ofert solucions des de multitud d'empreses, majoritàriament catalanes. Però també n'hi ha hagut de l'Estat i d'europees que hi han estat presents amb propostes logístiques, de publicitat i màrqueting, disseny de catàlegs, serveis de postvenda, anàlisi de presència en xarxes socials, registres de dominis a internet, sistemes de manipulació de dades (big data) i fins a una companyia de drones per a transport, l'últim crit en tecnologia i eina clau de les botigues en línia, atentes a un mercat proteic i vertiginós.

“La velocitat és el que millor defineix internet”, afirma Joaquín Mouriz, director de comunicació de Cetelem España BNP Paribas, que presenta un producte pioner: el finançament dels productes. Mouriz recorda que ara l'Estat espanyol “és el quart mercat europeu de comerç electrònic” i que això, sumat al fet que “ja no tan sols s'hi adquireixen discos i llibres”, desemboca en la necessitat d'opcions de compra assequibles per a productes més cars, davant dels quals, fins ara, segons Mouriz, “calia paralitzar el procés per obtenir la documentació necessària. Cetelem recorre a eines com la firma digital i la digitalització de documents per enllestir el procés.

Segons les xifres més recents, el comerç electrònic ja supera els 12.000 milions d'euros a l'Estat espanyol, una dada que esperen que enguany augmenti un 25%, fins als 15.000 milions d'euros. Però la novetat ja no és l'evolució dels volums sinó les fórmules noves, com la que explica Santi Vernet en nom de Masvoz, l'operadora de telefonia de nova generació que treballa des del núvol informàtic. “Això vol dir –precisa– que no instal·lem res a casa del client, sinó que ho prestem tot des de la xarxa”: tecnologia etèria per a un consum ben proper que, gràcies a la nova directiva europea, com es va anunciar en una de les xerrades del saló, augmentarà la imprescindible confiança dels consumidors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia