cultura

Els sectors culturals valencians constitueixen la primera plataforma de l'Estat contra la pujada de l'IVA

Exigeix una reunió amb president Fabra, i amb les formacions de l'oposició per expressar les seues preocupacions per unes mesures que, alerten, “posen en risc milers de llocs de treball”

Se celebrarà un concert el pròxim 25 d'octubre en solidaritat amb el món cultural

Els sectors de les arts visuals, escèniques, cinema, música i editorials del País Valencià han presentat aquest dijous la Plataforma Valenciana per la Cultura, constituïda contra la pujada de 13 punts de l'IVA i en defensa de la producció cultural valenciana. En roda de premsa, el seu portaveu, el músic Manolo Tarancón, ha mostrat el rebuig a “la situació de precarització creixent dels sector, agreujada amb l'augment de l'IVA”. Tarancón ha afegit que l'augment de taxes posa en risc milers de llocs de treball i el teixit cultural valencià. La plataforma assenyala que en el cas valencià s'afegeix a la manca de polítiques actives de foment de les industries culturals i als preocupants índexs de consum.

Segons que han explicat els promotors durant la presentació, aquesta plataforma és la primera de l'Estat en aplegar els diversos sectors culturals en contra de l'augment de l'IVA. El portaveu dels agrupats ha afegit que la Plataforma ha nascut a través de les xarxes socials i amb una primera concentració en contra de la mesura el passat 30 de juliol. Tarancón ha dit que l'agrupació dels diversos sectors també ve motivada per un “descontentament i desencant” que en els darrers anys ha anat creixent contra la gestió cultural de la Generalitat Valenciana.

Els adherits han destacat que l'augment de l'IVA ha estat el detonant que ha fet que s'agruparen alguns sectors que fa anys no s'haurien agrupat. La plataforma exigeix una reunió amb el president valencià, Alberto Fabra, i amb les formacions de l'oposició per expressar les seues preocupacions per unes mesures que, alerten, “posen en risc milers de llocs de treball”. Els integrants han anunciat més concentracions i també la celebració d'un concert el pròxim 25 d'octubre en solidaritat amb el món cultural. Segons que han anunciat, la cita serà a la Sala Wha Wha de València encara sense cartell confirmat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.