cultura

premis literaris

Esther Blanco guanya el primer premi Gregal de novel·la històrica

El certamen neix com a iniciativa de l'Editorial Gregal, amb seu a Maçanet de la Selva

L'obra guanyadora es publicarà el mes de desembre

Esther Blanco, amb la seva obra Mals hàbits, va resultar guanyadora de la primera edició del premi Gregal de novel·la històrica, a Maçanet de la Selva. El certamen el promou, precisament, l'Editorial Gregal, establerta a Maçanet, i té una dotació de 2.500 euros.

A l'acte d'entrega de premis, que va tenir lloc a l'auditori de la Societat Maçanetenca, hi van assistir nombroses persones de la localitat, a més d'autors i col·laboradors de l'editorial, regidors, l'alcalde de Maçanet de la Selva –Antoni Guinó– i el director dels serveis territorials a Girona del Departament de Cultura –Antoni Baulida–. La convocatòria també va comptar amb l'actuació del grup vocal Nàiade, que va interpretar sis cançons a cappella.

Assaig polític desert

La decisió va ser presa per un jurat format per Marta Alòs, escriptora i diputada al Parlament de Catalunya; Queralt Solé, historiadora; Jordi Llorach, activista cultural i crític literari; Susanna Clarió (mestra), i Jordi Albertí, escriptor i editor. D'altra banda, el jurat va decidir declarar desert el premi d'assaig polític perquè les obres presentades no s'ajustaven amb prou fidelitat a les bases del certamen. L'obra guanyadora, que es publicarà al desembre, té per escenari el cinquecento a Catalunya.

LA XIFRA

2.500
euros és la dotació del premi que promou l'Editorial Gregal, establerta a Maçanet de la Selva.

LA DADA

5
membres formaven el jurat, que va declarar desert el premi d'assaig polític.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.