cultura

fotografia

Girona fa un viatge al passat en 3D

Ahir es va presentar ‘Girona, història en relleu', coeditat per l'Ajuntament i l'editorial Efadós amb motiu de les Fires

Girona, història en relleu és el títol d'un llibre que recull fotografies de la ciutat de principis del segle XX en tres dimensions. El van presentar ahir a la tarda a l'edifici Narcís Monturiol del Parc Científic l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, els mateixos autors i dos professionals del Servei de Gestió Documental, Arxius i Publicacions (SGDAP) de l'Ajuntament de Girona, Joan Boadas i David Iglésias.

El volum, coeditat per l'Ajuntament de Girona i l'editorial Efadós amb motiu de les Fires de Sant Narcís, recull un seguit de fotografies estereoscòpiques que esdevenen un mosaic d'una Girona que es transformava (al tombant del segle XIX i el primer terç del segle XX) i que s'ha transformat. El llibre també plasma l'aportació de la fotografia amateur de principis del segle XX i les primeres imatges comercials de la ciutat que van precedir la postal. Per fer tot el procés de recopilació s'ha pogut disposar dels fons de diversos fotògrafs, com ara Lleó Audouard, Carles Batlle, Joan Carrera i Joan Masó.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.