cultura

patrimoni

Deu segles de Sant Pere de Galligants

El monestir centra el nou volum de ‘Quaderns de la Revista de Girona'

Setges, ciutats, epidèmies, visites reials... al llarg dels seus deu segles de vida, el monestir de Sant Pere de Galligants ha estat protagonista d'esdeveniments que han marcat la vida i la història de la ciutat de Girona. La seva composició arquitectònica i el bon estat de conservació l'han convertit en símbol del romànic gironí. Això sense dir els anys en què ha esdevingut museu, primer com a Museo Provincial i actualment com a seu del Museu d'Arqueologia de Catalunya (MAC) a Girona.

El nou volum de Quaderns de la Revista de Girona està dedicat a oferir un repàs extens a la dilatada història d'aquest edifici, i també a tractar sobre les característiques i els usos del monestir, des dels seus orígens a l'actualitat. Les autores, les historiadores Gemma Domènech i Rosa Maria Gil, dediquen quaranta capítols a tractar des de diferents àmbits Sant Pere de Galligants, des del vessant artístic al literari, passant pel cultural i social.

Presentació de la guia

Demà, a les set de la tarda, al Museu d'Arqueologia de Catalunya de Girona; és a dir, al monestir de Sant Pere de Galligants, tindrà lloc la presentació de la nova guia de la col·lecció Quaderns de la Revista de Girona, dedicada a aquest edifici històric. A l'acte d'aquest volum, que començarà a les set de la tarda i que serà conduït per l'arqueòloga i museòloga Aurora Martín, hi seran presents les autores.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.