cultura

Mor l'escultora Margarita Andreu

Margarita Andreu, artista pluridisciplinària, però apassionada de l'espai, com ho demostra la seva escultura pública en commemoració dels bombardejos de l'exèrcit feixista italià a Barcelona l'any 1938, va morir la matinada de dilluns d'una greu malaltia. Andreu va néixer l'any 1953 a la localitat de Cercs, població que va quedar inundada per la construcció del pantà de la Baells.

Amb la seva obra va aconseguir un brillant encreuament entre la matèria i el concepte, entre la petita escala i el gran espai obert. En un dels túnels dels ponts de la Gran Via a l'Hospitalet de Llobregat va dissimular la grisor característica d'aquestes construccions amb bandes de colors que només poden contemplar els automobilistes que hi circulen. El moviment també l'apassionava i en una de les seves obres, anomenada Gir, aconseguia donar dinamisme a les imatges que es reflectien a la peça. També van destacar les seves intervencions arquitectòniques en diverses façanes d'edificis.

Margarita Andreu va interessar-se força per la fotografia. A l'Espai Volart, de la Fundació Vila Casas, va exposar una mostra d'imatges del que anomenava No-llocs, espais arquitectònics que la fascinaven com a part de la seva mateixa existència.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.