cultura

75 anys de la fi de la Catalunya Republicana, al Cultura

El suplement analitza la crònica de Rovira i Virgili sobre els últims dies al país i els primers a l'exili

Tota la informació sobre l'actualitat literària, música, teatre, cinema, art, i molt més

El suplement Cultura d'aquesta setmana dedica una anàlisi de Xavier Serrahima del llibre Els darrers dies de la Catalunya Republicana, la crònica escrita per Antoni Rovira i Virgili des de l'exili. El proper 26 de gener farà 75 anys de la caiguda de Barcelona durant la Guerra Civil.

El lector també trobarà un reportatge d'Eva Vázquez sobre l'arxiu personal fotogràfic de l'autor britànic Tom Sharpe i un article de Jordi Llavina dedicat als darrers contes d'Ednodio Quintero.

En l'apartat d'opinió podem llegir articles de Vicenç Pagès, Guillem Cifré, Màrius Serra, Artur Ramon, Bienve Moya, Núria Puyuelo, Lluís Llort i Miquel de Palol.

Pel que fa a la crítica literària, Josep Maria Ripoll ressenya l'assaig La utilitat de l'inútil, de Nuccio Ordine; D. Sam Abrams comenta un assaig sobre la Fundació Bernat Metge; Jordi Llavina els poemes versionats per Miquel Àngel Llauger; David Bueno ens parla de L'aire que respirem, i, entre d'altres, Albert Tugues ens parla de la reedició de Viaje a pie, de Josep Pla.

En la secció de música, Carlos Zanón comenta la darrera biografia sobre Prince i Sergi Picazo comenta el documental No more Tour, sobre el músic basc Fermín Muguruza..

En teatre, Jordi Bordes explica que Quim Girón, d'Animal Religion, explora a Antic Teatre la relació entre la humanitat i les bèsties a Indomador.

En cinema, Àngel Quintana comenta Otel·lo, debut d'Hammudi Al-Rahmoun Font, un cineasta de pare sirià i mare catalana, que és docent a l'ESCAC. Bernat Salvà presenta l'última cinta de Santiago Tabernero, Presentimientos, protagonitzada Eduardo Noriega i Marta Etura.

Carina Filella explica que els artistes Núria Güell i Levi Orta han instal·lat càmeres de vigilància a la sala de control de l'Estació d'Autobusos de Tarragona, en una intervenció artística que reflexiona sobre la falta de drets i llibertats.

Com sempre, tanca el suplement la secció d'art amb articles de Maria Palau (sobre una subhasta a Barcelona de 15 obres mestres que poden superar els 1.000 milions), Jaume Vidal (sobre l'artista Sergi Aguilar) i Pilar Parcerisas, que signa l'article Dibuixar un arbre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia