cultura

Neix una fira de fotografia

Una agència d'art organitza la primera edició de l'Art Photo Barcelona al maig

Barcelona tindrà una nova fira i un festival relacionats amb l'art contemporani al maig. La primera edició de l'Art Photo Barcelona, dedicada a la fotografia emergent, ja està en marxa i es farà del 19 al 25 de maig. El certamen està organitzat per l'agència d'art contemporani Art Deal Project, un empresa privada de mediació artística que és una versió moderna del tradicional marxant d'art i que promociona artistes i exposicions comissariades en espais d'allò més diversos, d'aquí i de fora, siguin galeries d'art o espais culturals polivalents.

L'Art Photo BCN és el projecte més ambiciós fins al moment de l'agència, fundada fa dos anys a Barcelona per Isabel Lázaro i Cristina Espinosa. El certamen, que tindrà lloc al nou centre de cotreball Transforma BCN, al carrer Consell de Cent, 394, inclourà visionats i presentacions per part de fotògrafs, cursos especialitzats en aspectes pràctics i una petita fira. Els tres primers dies concentraran els cursos, mentre que dijous una conferència de Jordi Bernadó inaugurarà la fira comercial. “Tenim clar que no volem passar de més d'una desena d'estands perquè es tracta de fer una fira de petit format però de qualitat. També ens interessa especialment que vinguin galeries i comissaris de fora perquè Art Photo BCN vol ser sobretot un espai de trobada i intercanvi”, explica Isabel Lázaro.

Els dies 23 i 24 de maig fotògrafs emergents podran presentar els seus treballs davant d'un conjunt del que s'ha anomenat “visionadors”, entre els quals hi ha comissaris, professors i editors com ara Elina Norandi, Erika Bornay, Carme Cruañas, Gonzalo Golpe, Àngel Samblancat i Pilar D.M., entre d'altres. Aquest grup d'experts també funciona com a comitè de selecció dels participants.

L'agència Art Deal Project funciona des de fa dos anys amb una sistema de gestió molt flexible, allunyat de la manera de funcionar d'una galeria tradicional, que inclou l'organització de les exposicions però també la promoció dels seus artistes, en aquests moments una quinzena. Però no qualsevol artista pot formar-ne part. Isabel Lázaro, que creu que el concepte de galeria tradicional és avui en dia “insostenible”, explica que l'agència, a més de buscar l'excel·lència dels treballs dels creadors, té una línia centrada en els temes socials. Això sí, són benvingudes totes les disciplines artístiques, fins i tot la robòtica. En aquests moments, a Barcelona, l'agència té exposicions de Mar Canet & Varvara Guljajeva a l'espai Mitte BCN i i en prepara una de Rocío Verdejo al Círculo del Arte barceloní.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia