cultura

Prorroguen la biennal de pessebres de Banyoles arran de l'èxit de públic

L'afluència de visitants, xifrada en més de 14.000 persones, fa decidir els organitzadors a mantenir-la oberta els caps de setmana fins al 8 de març

El caràcter excepcional de la convocatòria, que ha reunit diorames seleccionats d'arreu de Catalunya, ha fet que la 15a Biennal del Pessebre Català, celebrada a Banyoles, hagi atret més de 14.000 persones. Aquesta xifra equival al públic habitual de la mostra de pessebres local, multiplicada per quatre. L'esdeveniment es va inaugurar a finals de novembre i es va tancar oficialment aquest cap de setmana, enmig de declaracions de satisfacció dels organitzadors i de l'Ajuntament, però, atès l'èxit de públic i la sensació que encara queden molts visitants potencials, s'ha decidit mantenir oberta l'exposició central –la biennal pròpiament dita– els caps de setmana fins al 8 de març. També l'obriran entre setmana, a hores convingudes, si hi ha peticions en aquest sentit. “Ens ha sorprès la quantitat d'excursions que han vingut de les entitats pessebristes d'arreu del país, i també de grups que no havien vingut a Banyoles expressament per la biennal, però han aprofitat per visitar-la”, manifestava ahir Tomàs Vinardell, president de l'entitat organitzadora, l'Associació de pessebristes de Banyoles. Tampoc s'esperaven veure en el llibre de visites –afegeix el president dels pessebristes locals– signatures de gent provinent de 40 països diferents.

Canvi de seu

En l'exposició central es poden veure obres inèdites de 74 artistes de 26 associacions pessebristes diferents. L'escenari escollit per a l'esdeveniment és la nau de l'església del monestir de Sant Esteve, un escenari que ha agradat tant que l'Associació de pessebristes de Banyoles es planteja seriosament convertir-lo en la seu de les seves mostres nadalenques habituals, en substitució dels locals parroquials de Santa Maria dels Turers. “Als locals parroquials no podem obrir tants de dies, estem en un primer pis i no tenim tant d'espai com aquí”, justifica Vinardell. El possible trasllat està supeditat al conveni per a l'ús del monestir que el Bisbat i l'Ajuntament estan tancant.

Efectes sobre la ciutat

Per la seva banda, l'Ajuntament ha mostrat la seva satisfacció no només per l'èxit de públic que ha tingut la iniciativa, sinó perquè se suposa que un percentatge important de visitants han estat de fora de la ciutat i, per tant, “han deixat petja” en l'economia de Banyoles, segons el parer de l'alcalde, Miquel Noguer.

LA XIFRA

14.000
visitants
s'han registrat en l'exposició central de la biennal, que té d'escenari la nau del monestir.

LA DATA

08.03.15
és el dia
fins al qual es prorroga la biennal, però només els caps de setmana, i els feiners a hores convingudes.

LA FRASE

Ens ha sorprès la quantitat d'excursions que han vingut d'arreu del país
Tomàs Vinardell
PRESIDENT DE L'ASSOCIACIÓ DE PESSEBRISTES DE BANYOLES
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia