cultura

Punt de trobada a Olot amb tallers de sants i artesans del pessebre

Es faran unes jornades on, a part de facilitar contactes, es podrà comprar o encarregar figures

Les organitzen el Museu dels Sants i els pessebristes

Olot és la capital del pessebrisme i, a més, té una llarga tradició d'imatgeria religiosa en la qual les figures característiques del pessebre tenen un pes específic molt important. Ara la ciutat vol exercir aquesta capitalitat moral i guanyada a còpia d'esforç pels artistes que es dediquen a fer diorames o a crear figures. I ho farà amb la convocatòria d'unes jornades, els dies 7 i 8 de març vinents, sobre aquesta activitat tan tradicional.

Sota el títol Olot 100% Pessebrista i organitzades pel Museu dels Sants i per l'Agrupació Pessebrista, l'epicentre d'aquestes jornades serà l'espai de trobada, el dissabte 7 de març, de la sala El Torín d'Olot, amb representants dels tallers de sants de la Garrotxa, artistes i artesans pessebristes, on es podran adquirir o encarregar peces. A més, hi haurà una exposició de peces històriques.

La diada començarà amb la recepció dels participants i una conferència sobre la iconografia del pessebre centrada en aspectes de la col·lecció Renart, a càrrec de l'historiador de l'art Xavier Palomo. El mateix dia, es faran visites guiades al Museu dels Sants i al pessebre barroc de la casa Trincheria.

L'endemà, els participants visitaran el taller d'Esther Font i Laura Baldrich i, posteriorment, hi haurà una missa a Sant Esteve i una visita al museu d'aquest temple parroquial d'Olot.

LA XIFRA

13
activitats
hi ha previstes en el marc de la jornada sobre pessebrisme que se celebra a Olot.

LA DATA

07.03.15
és el primer dia
dels dos que dura la proposta de l'Olot 100% Pessebrista d'El Torín i el Museu dels Sants.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia