cultura

L'Alfolí de la Sal de l'Escala, en marxa a l'estiu

S'obrirà la planta baixa amb quatre espais per a activitats culturals i un nou pas

La planta baixa de l'Alfolí de la Sal de l'Escala estarà a punt aquest estiu, amb quatre espais per a la realització d'activitats culturals. A més, s'obrirà un nou pas que comunicarà el carrer Meranges amb el carrer Alfolí.

Segons ha informat l'Ajuntament escalenc, en aquests moments s'estan duent a terme dues actuacions simultànies en aquest edifici històric, declarat bé cultural d'interès nacional i de gran importància per explicar els inicis del municipi.

Prop de mig milió

Per una banda, s'està completant la consolidació de l'estructura i de l'altra, cal completar els serveis i paviments de la planta baixa, en què hi ha quatre sales diferents. Dues ja s'han utilitzat provisionalment com a espais d'exposició o per a presentacions i concerts de petit format, però ara s'estan adequant de forma definitiva.

També es completarà el pati interior i s'obrirà de nou un antic pas que comunicava el carrer Meranges i el carrer Alfolí per la cara sud de l'edifici, actualment tapiat.

Aquestes actuacions suposen una inversió de 450.000 euros, la meitat dels quals són a càrrec del pla de barris del nucli antic de l'Escala.

“Amb aquestes millores, aquest estiu es podrà posar en marxa un edifici emblemàtic, molt vinculat als nostres orígens com a poble i primer pas d'un projecte cultural que s'ha d'ajustar a aquesta importància i que ha de ser un element de promoció econòmica i cultural per a l'Escala”, remarca el primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme, Víctor Puga. El tinent d'alcalde ha fet recentment una visita de seguiment de les obres.

Més endavant caldrà completar la museïtzació de la resta de plantes de l'edifici de l'Alfolí de la
Sal, projecte en què s'està treballant amb la voluntat de convertir l'Alfolí en un espai d'interpretació i difusió de la història i patrimoni local a l'Escala a mitjà termini. Aquestes obres s'afegiran a les que ja s'han fet per consolidar l'edifici.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el darrer article gratuït dels 5 d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia