cultura

Creients i devots de l'art

La revista ‘Bonart' edita la seva ‘Bíblia', on es recullen els primers articles de tots els col·laboradors que han participat en el projecte des de la creació fa 15 anys

Per presentar l'obra, Kiku Mistu va fer una ‘performance' evocadora d'una litúrgia religiosa

Després d'una primera parada a Girona, on es va presentar una primera tanda dels premis que concedeix, ahir la revista de crítica i informació artística Bonart va continuar els actes de celebració dels seus 15 anys d'existència amb el lliurament d'una nova remesa de guardons que van recaure en Eduard Arranz-Bravo; l'Associació Joan Ponç; el Projecte Fabra i Coats; Drap-Art, festival internacional de reciclatge artístic de Catalunya; el premi internacional Guasch Coranty; el programa d'exposicions del centenari de la Mancomunitat de Catalunya, i TV3. També es va aprofitar l'acte, celebrat al Palau de la Virreina, seu de l'Institut de Cultura de Barcelona, per presentar els membres del nou consell assessor de la revista, entre els quals hi ha Joan Vall i Clara, conseller delegat del grup Hermes, i Joaquim Vidal, president de la Fundació Valvi.

Però la sorpresa de la nit va ser la presentació del llibre La Bíblia de Bonart, un volum que recull els primers articles de tots els col·laboradors que ha tingut aquesta publicació al llarg dels seus quinze anys d'existència i els 169 números publicats.

Per presentar l'obra hi va intervenir l'artista pluridisciplinari Kiku Mistu, que va realitzar una performance tot utilitzant una indumentària religiosa que, com va reconèixer, havia trobat “a casa”.

Kiki Mistu va destacar del llibre el pròleg per la utilització metafòrica del blanc. “El blanc és un color quasi perfecte, és el silenci fet òptic.” A l'acte també hi van intervenir els editors i promotors de la publicació Anna Maria Camps i Ricard Planas.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia