cultura

La Volta a Catalunya

Joan Colomo protagonitza avui la ‘Gira capital', amb quatre xous en un sol dia a Girona, Lleida, Tarragona i Barcelona

“Això no és com anar a veure algú que puja a l'escenari després d'una dutxa a l'hotel”

Després de la gira de 31 concerts en 31 dies de Mazoni, l'any 2010, o la gira en bicicleta per una cinquantena de municipis catalans de Paul Fuster, l'any 2013, arriba l'anomenada Gira capital de Joan Colomo, que avui protagonitzarà amb la seva banda habitual quatre recitals en 14 hores a les quatre grans capitals del Principat: Girona (12.00 h, a l'Auditori), Lleida (17.00 h, sala Oh Yeah), Tarragona (21.00 h, El Cau) i Barcelona (01.00 h, Almo2bar). “Ens engresca a nosaltres i espero que engresqui també la gent que ens vingui a veure, perquè no és el mateix anar al concert d'un paio que encara ha de fer tres concerts o que està tocant des de les vuit del matí que anar a veure algú que arriba a l'escenari després d'una bona dutxa a l'hotel”, diu Colomo, que admet la influència que han tingut en ell aventures com les de Mazoni i Fuster. “Serveixen per fer coses noves i engrescar una mica el personal”, afirma el músic de Sant Celoni, que admet que la Gira capital li servirà “una mica” per combatre “l'avorriment”.

El full de ruta per avui de Joan Colomo, que presenta l'EP El tennis del futur (BCore), és certament marejador. A les vuit del matí, furgoneta cap a Girona, l'única ciutat de les quatre que té assegurades les proves de so. Just en acabar, carretera i manta cap a Lleida (fent un mos, naturalment, dins la furgoneta). Després toca Tarragona i, finalment, Barcelona, en una sala amb horaris força estrictes. “Tenim força números d'haver de saltar de pressa la furgo i anar de pressa a connectar els instruments.”

La idea de la Gira capital ve d'un cop que Colomo va fer dos concerts en un sol dia (Santa Coloma de Gramenet i Sant Vicenç de Torelló) i té vocació de convertir-se en una “tradició anual”. En cas d'èxit esclatant, el músic reconeix que no li quedarà més remei que fer un pas més enllà i plantejar-se una gira per capitals de comarca.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia