El lector escriu

Resposta al Sr. Capdet

La tinença responsable és un dels pilars bàsics per a la convivència entre els ciutadans que tenen animals de companyia i els seus conciutadans.

El foment d'aquesta actitud responsable s'ha d'impulsar des de l'administració i també des de la societat civil, per garantir tant l'ús responsable dels espais públics com el benestar animal.

En aquest sentit, l'Ajuntament de Barcelona ha fet en els últims mesos un esforç important per aplicar enèrgicament mesures de foment d'aquesta responsabilitat, entre les quals destaca la tasca disciplinària per incompliment de les ordenances i la promoció de l'educació dels propietaris de gossos de races potencialment perilloses, mitjançant el control dels censos i les llicències per a la tinença d'aquests animals: des de juliol de 2011 fins ara s'han tramitat 140 expedients sancionadors per haver passejat gossos sense morrió o deslligats i s'han atorgat 130 llicències per a la tinença o conducció de gossos potencialment perillosos.

La col·laboració del conjunt dels ciutadans és important per millorar aquesta feina. Per això és important posar en coneixement de la Guàrdia Urbana les conductes incorrectes en les passejos de gossos que es puguin observar, fet que ajudarà a incrementar l'efectivitat de l'actuació dels serveis municipals.

Barcelona

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.