El lector escriu

Biblioteques, clàssics i ‘best sellers'

Sóc tècnic auxiliar de biblioteca i el que sí tinc molt clar és que les biblioteques actualment oferim cultura. Cada usuari té uns motius, unes inquietuds diferents per anar a les biblioteques. Tots aquests motius són respectables, ni un és més important que l'altre, igual de respectables que els usuaris, tant el que demana una novel·la de la Corín Tellado, com el Sr. Serés diu de l'Stieg Larsson, fins el que et demana les obres completes de Pla. Hem de tenir una mica de tot. Les biblioteques i el personal que hi treballem hem de donar respostes professionals, el més exhaustives possibles dins les nostres possibilitats, i tot això amanit amb un bon somriure, que a vegades és més important que cap altra cosa. La biblioteca no és una col·lecció de llibres, és aquell trosset de pernil que trobes enmig de l'amanida de la vida, que actualment ja està força complicada.

És evident que un gos que mossega un home no és notícia, però un home que mossega un gos sí que és notícia, i això és el que ha fet el Sr. Serés, convertir en notícia el que no ho és i generar un ressò, que quan el personal de les biblioteques ho llegim ens quedem amb la boca oberta pensant “què diu aquest senyor?” El que diu en Serés no em crec que ho hagi fet cap biblioteca. Començaria a ser hora que a tots el diaris i mitjans de comunicació parlessin i informessin de tot el que fem a les biblioteques, que hi hagués una secció fixa que parlés de les biblioteques, de la mateixa manera que parlen cada dia de la crisi. Però no, resulta que cada vegada que les biblioteques sortim als mitjans de comunicació és per un all o una ceba i per carregar contra les biblioteques. Potser el que ens hauríem de plantejar és portar a terme una política d'informació, comunicació i difusió ben feta de tot el que fem a les biblioteques.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.